вторник, 12 януари 2010 г.

Имало едно време .....Все същото

Та беше лето осемдесет и девето. Събрали се няколко арабии от гингирлика и рекли:
- Слушай народе! Ние ще ти покажем що е Демокрация!! Ако ни възкачиш там горе на високото ще ти докараме най- прекрасното слънце. Ако не ти опърли някои части като на нудистки плаж ще цъфнеш и ще вържеш невиждан плод!
Дошъл видов ден за беритба.Да ама на гнило и мухъл мирише и се разкапва!
Народа решил да оправи нещата.Пак ще оглежда ще го купуват и ще избира.
Като измътени от запъртъци, не от здрави яйца. Само минали през банята, обръснали си брадите.Ей тия арабиите, и парфюм си нафъцкали.
- Ние сме новите! Ако ни избутате нагоре ние ще ви повдигнем толкова нависоко че свят ще ви се завие. Пък после ще ви пуснем от там по бързо да се развиете.Ще замязате като рисунка на асфалт.
И по- някое време народа забит в земята, затънал в локва и кал премижа изцапан.Надига глава и усеща ботуш от естествена кожа да го натиска надолу. И така като успее да изплува и да промърда решава пак да се променя. Ще оглежда ще го купуват и ще избира!
Показват се на подиума със костюми на Гучи и облечени с рокли на Армани, ония от гингирлика.
- Ние сме вашите нови спасители. Ако ни турите там в голямото да станем толкова че да се хванем за Господа и вие ще се допрете до нас.Пък ако и ореол си имаме и ни достигнете може и да изчезнете.
Влезли вътре пак сменят костюма си. Един път е син в друг момент червен в трети и пъстър. Същински хамелеони пристрастени към вратата на властта. Само да я отворят един път и стават един неопределен цвят и сливат със вичкото в нея.
И все тъй, едно и също до втръсване за тези които които го усещат.

Трябва промяна, не козметична а истинска. Но първо би трябвало да си променим мисленето че ние, ти, аз сме неспособни да ги сменим тия що се повтарят. Да не си мислят че ние нямаме нищо в главите си и не бихме могли да сме на тяхно място. Само малко да отърсим праха на старото и да си измием хубаво очите докато е време и съвсем не сме се загубили. И да се огледаме дали нещо не ни обединява. Аз никога не съм се занимавала със това, политиката, мислех си разни работи. Докато не срещнах Клубът и там намерих вярната информация и нещата които бих могла да направя за себе си.
Какво е Клубът?
Клубът е неформална организация на граждани с интерес към политиката и възможностите, които тя дава за защита на личните интереси. А какви са целите, ще разберете вътре при Клубът
Ако успеем, след време и търпение вие и аз може да сме хората които поне сме направили нещо за себе си

...

2 коментара: