събота, 26 март 2011 г.

Светската хроника от продукттротоар-излизане махала

То нямаше кой да ми замени маратонките та се понапънаха да ходят за хляб. Вънка си е направо топличко а аз си мислех да нахлузвам някой юрган, така се е раздухал.
Както и вчера, малко по-нагоре продължават да си замазват къщурката, дали е закона хич биля ни знам.
Ако някой не знае, живея малко в хайлайвром- махала на някой си град. Половината къщи приличат на мини дворци. Собствениците имат един особен занаят с труженички на околовърстното. Не знам на сто де, това е клюкар-жиц изтекалата информация.
Отстрани са наизлезли хорица да се напекат от уютните панелки. Даже имаше двама, трима с бастуни. Май се увеличават. Не знам де. То и боклуците са се увеличили край блоковете, та наближава Великден.
На един камък някой е насипал котешка храна на улична котка. Наближи едно куче. По знайте дали взе нещо. Ма не. Хъскане, настръхване и само малко остана да бъде одрано.
Най-важното, асфалтират главната улица по доло. Днес е събота де. Някой му е опряло някакво яйце до някъде си. А за качеството ще се чуе.
А иначе постното фасулче ще уври и ще сънува пържоли с гъби. :))

2 коментара:

  1. За времето наистина е приятно. Странно, но и при нас забелязах асфалтиране и то точно там където миналото лято вече го прdвиха. Очевидно това си е доходен бизнес:)

    ОтговорИзтриване
  2. Нарочно тва асфалтиране го правят някак си .

    ОтговорИзтриване