петък, 10 август 2012 г.

Щастливи краставици

Тези краставици щастливи ли са? Щото у нас всичко е щастливо и затова е толкова скъпо. Та и краставиците така.
Не може една озъбена, ухилена и настръхнала краставица да не е толкова скъпа. Какво е една двайсет и четри каратова усмивка на тоз зеленчук пред  една голяма, вратна, свинска пържола.
Първо. Свинете не могат да бъдат щастливи. Дори да им ръгате това чувство в сънната артерия  да им изтече кръвта, за да станат на пържола
Второ. Те ядат всякакви боклуци. А ма не ви ли гнус от булашици бе?
Трето. Не искате да имате мазен холестерол и високо кръвно нали?
И  другото. Ще видите слънце, през крив корен.
Една краставица от два лева килото, може да изпие пет ракии от по  един и педесет килото. После бърза помощ  да чака и да рови какво менте сте пукали. То всичкото е такова, де
А краставицата не може да биде менте. Само може да има някакви джунджурии в нея дето не се виждат и от тях да ти настръхне главата, кожата, корема и други части.
Инак може да си разредите с някое мязащо на мляко.Така един таратор ще по-скъп от една картофена супа. По-важното е. че си ял краставица и мляко на ужким за лева от колкото картофи за стотинки. С  първото ще ви стане хладно в жегата. Та чак студено.
Ами ония кривите( краставици)? А някоя стотинка по- малко. Явно те не са толкова щастливи и не стават за манекенки в чинията.
Това като  си взимам краставица, тръгвам със шублера в джоба. Меря и усмивката, снагата и ширината та да се ориентирам в цената. И после цъфтя от щастие по-краставишки. 
Щото домата ми се хили насреща. ще ме ядеш ама...... После ще мязаш на най- грозния домат във вселената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар