понеделник, 26 ноември 2012 г.

Неделя вечер в седмичната кухня

- Кво става сиа. Обадила се Срядата кат най- нахална. Вместо да дивеете, докато оная дивата седмица не се е завърнала, вие сте клюмнали сякаш в умрял някой.
Чакай да сброя. Едно, две , три... шест. Бог да го прости, кой е? Да сваря жито , курбан, та свещи. Тва, онова, китки, ковчег.
-Ти там по- сре(я)дата си луда маа. Обади се  Неделята. Я днес знам всичко, още не съм свършила.
 Понеделник е във  ВЦ то. Държи го от миналата седмица и каза, че иска високосен ден. А  ти я виж на хладилника на мганитчето графика. Понеделника го видя и сега се е заключил вътре в санитарията. А ни се допрае нещо. А в някой селски, изоставен нужник. Щото гражданите не дават. Водата им била скъпа. 
Мен и Съботата  ще пуснат. Но вий ще обявите тука дискриминация. 
Та сега и високосен ден.
- И не мой ли веднъж па да тръгне Вторник, а.? Той все се крие да не го сложат на тепсията и му най- драгото място. Заврял се е там като мижитурка и не мърда. Изцърка четвъртъка.
- Ти ли ве идиотино ще раздаваш местата. Обади се Вторник. Колко пъти ходи да се лигавиш на Седмицата да си на мястото на петъка, аааа. Ще ли да ти се радват, да те кичат. Айсиктир и наместника яяяяя.
Петъка тъкмо беше задрямал, щото си нямаше никви задължения. И винаги минаваше като на лента. Сега като си чу името скочи.
- Кой сега иска да пуши от моята пура и да си опари ръчищата. ( чул не дочул). Ах вие умрели душици такива, църквата отваря чак в събота да ви калесам даноо.
А тя тъкмо влизаше от некви хорски пикници с леко пожелтяли  листа.
- За  умрелите питай неделята. А аз теб така ще те калесам, че ще има два дена петъци и ииии
Неделята която все още беше на пост, но се беше забляла да гледа дали Седмицата се завръща от пазар и да ги подпука закряска.
- Нал ви казах, че Понеделник е във ВЦ то, кой е умрял. (господи помилуй) 
И тъкмо щяха да се строяват да се броят и Седмицата влезна с куп торби. Всички замръзнаха кой как си беше. Освен понеделника, знаете де е.
Дечицааааа. Нося ви дрешки, въздух, цветя и музика. А понеделник де е?
Само за него има значка с номер едно. Другите не биха издържали дори тежестта и.
В началото на седмицата всички са в лошо настроение, кисели, дискотечни, недомислили и кво ли още не.
Но нали затова той е понеделник, да ги изтърпи.  Всеки си има своето място. Хубаво или лошо,  ако го отхвърля няма да стане по-добре.
Хайде скъпи излез от ВЦто. Слънцето изгря. Понеделник е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар