петък, 11 януари 2013 г.

Деградиране на българската личност, независимо от времето и средата, която го заобикаля

Пресметнато в години е изминало доста време от пропадането на така наречения тоталитаризъм. На българския гражданин се даде свободата да избира.
Но днес вместо да има едно спокойно и нормално съществуване,  всичко е една голяма клоака покрита с цветя наречени демокрация.
Все още за всяка грешка се цитира миналото, а това време наоколо заприличва на бунище, което всеки се прави че не вижда.
Всеки е гракнал да обвинява някого, скръстил крак връз крак. Както в лично отношение, така и в обществено. Всички хвърлят плюнки по някой гаф.  А децата измират като зрели круши по всякакви причини.
Поредните политици се пъчат по продажните телевизии. А в това време братя и сестри се бият със сопи за парче земя, наследство от балдъра.
Същите тия телевизии манипулират съзнанието на гражданина почти по всяко време.
Де с  някоя кървава новина, щото така го е свикнал. Де с някое щоу за събиране на пари за няколко болни,  а  другите хиляди    в сянка. Де с някое  дето се печелят пари..
А българина в половината си личност само му дай щоу, да открадне нещо или някой да работи вместо него а да му плащат.
То всичкото от там почна я, от Бат Тошковото време . Да плащат на калпак, на роднина и на познат. Другите са чужденци в своята държава.
И ще рече некой, че сега сме цъфнали връзваме слифки.
Все още избираме политиците си стадно и който даде
Не знам даже дали въобще някой мисли.
Когато, ражда децата си.
Когато се събира с роднините си.
Когато има бедствия по улиците. ( не у нета)
Когато ходи по избори. ( ако ходи)
Когато работи и се възвръща в домът си.

Ма немой ден за ден бе! Тогава да остави тия по горните, да няма претенции и да стане скот.

пп Не можех без остър тон и моя стил на писане. Но цирка на екрана, студенината и безразличието не трябва да са бъдеще. Казах бъдеще. Никакво гледане назад и стари моцуни и грешки, които са и наши!


Няма коментари:

Публикуване на коментар