понеделник, 23 септември 2013 г.

Хапче за всичко

Може би трябва да се изразя, цяр за всичко.  Щото не са само хапчета. Сиропчета, прахчета, мазила. Дълбока е фармацевтичната система. По нови, и по нови.
Има учени хора за това. Да ни лекуват.
Само като седнеш и току пред телевизора или компа се излюпило ново. Мани цена сега.
И като гледаш. Ма точно това те боли и хукваш към аптеката. Като някаква параноя.
Или наистина хората главоломно се разболяват с времето. И никой не търси първоизточника на това. Никой не намира, къде се раждат болестите за да им   премахнат пътят напред. Учените са заети  да им измислят  имена.  На болестите.
Също като един компютър. Купи си антивирусна, да  ти е сигурно. Но кой измисля вирусите? Кой антивирусните? Дали няма малка верига?!
Ако при хората не е така. Може би човешкия живот е пари и стига до точката поддръжка.
Какво да си помисли човек, като все повече се увеличават болестите. За всяка една от тях, има десетки лекарства. Понякога  хората не могат да си позволят лечение и  си налагат драстични мерки. Като продаване на  имущество и заеми от банки.
Хайде да кажем, че това са по редките случаи. Ми тия грипозни състояния всяка година.  И с всяка различни лекарства. Всеки лекар държи на някои и на дадени аптеки.
Това се получава и при хронично болните. Смяна на правителство. Смяна на договори. Смяна на протоколи за лекарства. Защото предишните са станали частично платени. От  честата смяна, увредени други органи и системи. Пак лекарства. Но с пари!
Как обясняват учените дадена болест, като явление!
Или нямат обяснение за  нея.
Или обвиняват гена ни. Демек, родителите.
Или обвиняват самите нас. Като си кашляме, кихаме  един срещу друг. Не живеем здравословно. Нямаме здравна култура.
И пак всичко е пари.
Въздуха е замърсен. Водата е замърсена. Храната, не е храна. А ние самите, се възли от нерви.
За това само журналята вдигат врява.
Това се точи от  да речем, от доста години. Както болестите.
Преди хиляди години са познати, няколко смъртоносни болести. От тях е имало епидемии и са измрели хиляди. Сега има хиляди болести и хората не умират веднага. Имат поддръжка. Само, че линеят. Сякаш нямат вид на хора.А на болни.
Ее точно. Но защо? От къде? Как? ЦЦЦЦ.

Преди години на епилептиците даваха фенобарбитал, стадно. Сега ги третират според връзката. Лекар, фармацевтичен представител, аптека. Има толкова много,  че с лопата да ги ринеш. Че бъбрече ти ръчка. Че очите нещо. Или уши. Стомаха е решето. Леко си изкукал. Изринал си се.
Има цярове за всичко!
Но пък без хапче, по лошо. В капан сме! Вече наркомани.
Сега от два месеца, доплащам по лев и нещо. Не отива на добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар