понеделник, 19 октомври 2009 г.

Дядо Торбалан


Мръкваше се. Дядо Торбалан погледна чувалите на поставките им и се замисли. Най- големея трябва да вземе.То, четири торбаланчета и дебелата Торбалана как се хранят?! Пък и толкова лоши хора, тежат, обемисти са!
Най-малкия си хапваше полицаи. Ето по Торбалан сат казаха взимат рекет, гладен няма да остане! Обаче взе да прихваща. Вика:
- Мамо дай ми пет Торбал лева, иначе не хвърлям боклука!
Втория си похапваше митничари.И от тях бол!Става лошо. Не пуска братята си в къщи бе! Застава на вратата и чака. Който му даде Торбали, той влиза!
Третия гълта доктори.Много лоши ги има, че и в къщи взе да става опасно! Взима най големия нож и гони другите, ще ги оперира!
Четвъртия е по мутрите! Тях Торбалан си ги събира наготово! През ден мутра убита. Обаче този си създава групировка, и от много плюскане си е въобразил че е баш мутрата на цяла Торбалания!
А Торбалана се тъпче с депутати. Поне двама трябва да и вземе защото ще го изрита! Те най-много тежат в чувала! Ей тия плячки по- горе се нареждат и доброволно им се кланят и им дават доброзорни подаръци!
А, чувала пак се скъса, ще го шие за пореден път. А той ще хапне на място, пък може и да прескочи някоя граница за по-сочна мръвка! Ще почакат.

2 коментара: