неделя, 8 ноември 2009 г.

Моята любима, голяма котка Гепарда

Обичам животните!
"Но в кръвта ми са котките". Не знам защо. Да оставим домашната любимка която си я имам като член от семейството!
В природата най-много харесвам Гепарда. Любимец ми е. Имам чувството че като побегне ще размине вятъра! Толкова е подвижен и грациозен! Главата му винаги е изправена гордо. И някак си нежен, уж хищник!
Преди време гледах филм за живота на една гепардка. Когато беше млада и отиваше да си търси храна лягаше и чакаше. Избираше най-доброто. Но винаги толкова от колкото има нужда, без излишъци. Имаше си две малки. Когато ловуваше оставаха сами. Върнеше ли се, започваше да души, и ако наоколо са идвали животни застрашаващ живота на малките ги местеше. Не знам колко пъти ги носи от едно място на друго, но винаги успяваше да отгледа две малки! За мене си остана " Една голяма Майка" с майчина любов сама в джунглата не като много други животни на прайдове и стада.
Когато остаря и силите и намаляха просто си лягаше в тревата и чакаше да мине покрай нея някое болно. Протягаше лапа и се нахранваше.
Така успя да доживее до пълните години на гепардите!

...

6 коментара:

  1. Красиви животни са, а често се държат като хора. За съжаление красотата им е недостатък и заради красивата си кожа ги избиват безпощадно.

    ОтговорИзтриване
  2. Te животните са по " чоеци " понякога. Възнищам се.

    ОтговорИзтриване
  3. Майчините грижи на семейство Котки нямат аналог в природата! Няма други, които така да си пазят децата;за да ги защитят може да атакуват дори животни, срещу които нямат никакъв шанс.

    ОтговорИзтриване
  4. Мисля че си права .Можем само да взимаме пример от тях.

    ОтговорИзтриване
  5. Едно коте се завъртя в двора ни преди няколко дена и аз си го приватизирах. Ако намине гепард, чака го същата участ...

    ОтговорИзтриване
  6. И аз тъй правя .Като ми умря предния котарак плаках 3 дена.Сега тази е на 4г. Слава богу е добре.

    ОтговорИзтриване