четвъртък, 17 декември 2009 г.

Лентата

Понякога си я вадим! Уж сме я скрили дълбоко в някой тъмен ъгъл. Но както си седим и ни щуква и тръгваме да рушкаме. Знаем че ще боли!Кадри от мигове, дни и години и" Паметници". Пълно е с тях сега. В едно близко минало там е било пълно със хора, които като пчелички са пърхали из тях! Сега са запустели и ще се срутят, ще си заминат в забрава. Моят първи който остана в " стоп кадър " беше Родопа. Отначало работеха хиляда и триста човека. Не можех да науча имената на всички. Поздравяват ме а не знам от кой цех са! Трудна работа беше но като се разбираш със хората деня ти върви. Няма да разтягам думи за частните кланици и бройката им, открити от бивши директори след като фалира Родопа и се пръснахме! Бих искала само с две, три думи да си спомня забавни случки.
Имаше една пълничка жена. Един ден аз със моята щуротия и закачих на колана бели бъбреци от агне / знаете какво е нали да не говоря глупости :)/.Щом се наведеше да работи и те се мотаеха, и така цял ден.
Друг път пък пусках във джоба на друга/ страхливка от мишки защото аз не съм/ парче черна кожа от говедо. Тя като бръкне, гледай пискане и ритане. Ама бягах на далеко защото се знаеше кой е :)! Бе весело беше ...
Вече оставих три "Паметника".А колко още има във Добрич. Стават за музей на развалините и разрухата!Само че прословутия обувен завод за който може би сте чували ще го събарят зорна.Ще правят МОЛ.
Откъде я изрових тази лента? Но това не е филм, а действителност!

...

6 коментара:

  1. нам не са нужни такива места, народа богат е дайте му МОЛ-ове, защо са ти тез(признавам прекрасни спомени), я виж едни сандалки с лъскави катарамчета......е стига ирония, просто е тъжно запечатаното на лентата ти. За мен, беше като разказ с неочакван край.Прекрасното начало със забава, Хора(главната буква не е печатна грешка), живот, поминак, производителност, препитание, спомени.....хайде на вятъра. Молче ще си имат

    ОтговорИзтриване
  2. Накникнаха то това Каумфлант, Била,Техомаркет, Технополис за една година.Ми що да нямаме и Молче сега. Дет се казва със сухи круши ще пазарим.

    ОтговорИзтриване
  3. Някога са били на мода големите заводи, сега са големите магазини. Идват, отиват си, като престанат да бъдат интересни. Всичко е нормално мисля.

    ОтговорИзтриване
  4. Дано само да има къде да отидат тези хора нали от заводите. Ако някой някъде нещо е объркал кой яде парсата? Кой е оплел конците ? А в тия големи магазини кво ша правим ще се гоним ли ?

    ОтговорИзтриване
  5. А вместо да правят молове не е ли по добре да измислят нещо като работни месата ама не в търговията!Има трески за дялане ама е друга тема.

    ОтговорИзтриване
  6. То нали знаеш. Одеве се бях сетил и писах за Югоагента. Така стана и със строителството, и с моловете ще стане, когато станат повече от нужното, а колкото до хората, там нещата са ясни. Интереса определя нещата.

    ОтговорИзтриване