вторник, 22 декември 2009 г.

Чувалът на Дядо Коледа

Той се загуби. Или по-точно го откраднаха.Като прекрачи границата на България и се изпари!Тъкмо Дядо Коледа си показа носа във държавата, и хоп изчезна. Има още малко време ще прескочи до полицията току виж се намерил.
Няма никой бе " бомба паднала или димка е пускана". Къде ли са отишли всички? Ще поседне, има зор ще почака. Както си беше задрямал в студения коридор и се стресна от сърдит глас.
- Ти къв си бе е е ? След малко отивам на банкет. Нямаш ли си друга работа та полицай ти трябва. Не може ли един път да не ви виждам ваз бе " мърши"! Защото само като ви зърна и се махам от сградата. Докато няма труп не поглеждайте насам, ей. Пък ние ще дойдем да го преместим в моргата да не ви пречи.
Какъв е този маскараден костюм? Както сте се юрнали из града, не може се разбра кой кой е.
Може да си терорист и да се каниш да сложиш бомба на моя любим ресторант.
Къв ти е проблема? Ти да не се мислиш за Дядо Коледа? Измишльотини, да ме баламосваш! Да не те сложа на стола на истината и всичко ще си кажеш. Ще ми разваляш вечерта, откъде на къде!
Тоя от викове посиня.
Дядо Коледа стана, само го огледа от горе до долу и той млъкна. От джоба на стареца се показа едно мече и падна на земята, той не го взе. Тръгна към вратата и изведнъж изчезна.
Полицаят се наведе взе го от земята и го позна. Това беше неговото мече когато беше дете! Седна на пейката в студения коридор, и се върна там където беше забравил!

...

2 коментара: