вторник, 26 януари 2010 г.

Някои взели да """ мислят """

Пак влязох в грешка.Цял ден вчера нямах нет и от скука вперих поглед в телевизора. Право в новините. На някои им дошла " мисъл свише "! Това осемнадесет години вече е твърде много, та тези предлагат промяна в закона за даване на щофьорска книжка, вече на шестнадесет години. Как кои, инструктурите. Може би не всички, но тях ли ще броим или ще чакаме повече деца да излязат на пътя. Не че се е приело, ама знам ли!Естествено че на децата чиито родители им дрънкат джобовете и нищо не им отказват ще са на линия. А другите или ще врънкат в къщи или ще работят някъде нелегално и пак ще изкарат пустия му курс. После ще доработят някъде и за една кола и отиде та се не видя.
На това му казвам печалба от " кървави пари" / да ме извинят всички които четат за тежките думи/. Там на пътя ще застанат нашите деца! Те не осъзнават какво, къде и кога със колко! Но на нас възрастните къде ни е разума?
Все още има държави в които не е позволено това на тези години а на двадесет и една. Нека поне едно нещо запазим, децата си!

Никога няма да забравя как преди две години моят син загуби трима съученика в катастрофа. Точно пет дена преди матурата. Бала се въртеше до безкрайност на компа а детето ми ходеше напред, назад. Аз не можех да направя нищо!

Накъде сме тръгнали със тази съвест ?!

...

5 коментара: