петък, 16 юли 2010 г.

Моите лястовички

Днес се загледах в жиците навън и се сетих как всяка година там се събират лястовички.Така се сетих и за моите. От две години имам две гнезда на прозореца на източната стая . От целия блог аз имах късмет.
Спомням си как се започнаха строежите, малко по-късно и настана жега. Едното гнездо добре но другото някак си в бързината нескопосано. Но яйцата не чакат и все пак излюпиха по -две дечица в гнездо.
Тази година позакъсняха, а съм чувала че се връщат по- старите си места. Дойдоха си и се започна ремонта. Сега си имам две гнезда за чудо и приказ. Когато сутрин пускам течение за малко виждам по-две малки и от ляво и от дясно. А родителите се надпреварват да носят разни неща на отворените човчици. Вече не са жълти покрая а и постоянно се озъртат. И котката ги знае. Застава по-средата на стаята леко прилегнала и гледа натам.
Съжалявам че не мога да приложа снимки или клипче, от близо са прекрасни. Не съм оборудвана технически /наполовина/.
Надявам се догодина да се върнат пак и аз да се оборудвам. Да покажа моите лястовички.

6 коментара:

  1. :) И аз си имах миналата година кандидат-квартиранти, с тая разлика, че бяха решили да си свият гнездо вътре в къщата.
    ... Съжалявам, че не можах да ги видя тая година, като свиват гнезда!

    ОтговорИзтриване
  2. А днес не се виждат сякаш са на урок по-летене.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Това е на щастие! :)
    И аз имах лястовиче гнездо на вилата.
    По едно време изчезнаха тия птички. Две-три години не се появиха, а после дойдоха и започнаха здрав ремонт.
    :)

    ОтговорИзтриване
  4. Имаше в старата работа много гнезда. Разрушаваха ги, но лястовичките пак и пак ги строяха. Просто там беше техният дом. Не зная как познават мястото, но се връщаха всяка година.

    ОтговорИзтриване