петък, 31 декември 2010 г.

Предновогодишни размисли


Колко пътища неизвървяни и колко думи неизказани криеш? Нищо, че са в старата година и тя вече си отива. Също като предишната. Тя даже не се сърди и не обръща глава назад като теб. А ти като скитник, все не си знаеш мястото. Уж чакаше новата с такова желание а милееш за старата. А когато беше тук, не вървя, не действа и не каза. Сега като раците, назад. Някак искаш да си поправяш грешките, да си запълниш дупките, да си опънеш бръчките и да се усмихваш неискрено. Само защото рушкаш в нещо, което трябва да остане назад. Да се брои за минало. А трябва само да се поучиш. Не че ще се изстрие. Ще си виси там, но като обица.
Затова погледни само с крайчеца към старата и я пусни да си почива спокойно. Всичко останало хубаво само напред в новата година. Дори неизвестното е по- добро от изцапано и отъпкано. Така че да си отива и тази година. И не под тежестта, аз съм толкова грешен.
А новото си е ново. С нова Вяра, Надежда, Любов! Не лека, полека.
Стъпвай смело в 2011!


*Изображението е с лиценз Public Domain


5 коментара:

 1. Нека запазим само хубавото от старата година, за да можем смело да продължим напред. Весело посрещане на Новата Година!

  ОтговорИзтриване
 2. Здрава и щастлива Нова година, Руми!

  ОтговорИзтриване
 3. Влади Весело посрещане!

  Благодаря Скъпа и на теб! Цун и мляс.

  ОтговорИзтриване
 4. Много точно си го казала, Руми, нищо не мога да добавя.

  Пожелавам ти и през Новата година да си все така смела и борбена, силна и всеотдайна, любяща и обичана! Бъди здрава!

  ОтговорИзтриване