понеделник, 21 февруари 2011 г.

Досиетата Микс

Баба Пена беше решена на всичко. Немой така да я будалкат. Трябва да разузнай и да разследва. За тая цел трябваше да се премени малко, че с тея нещица ще я познаят а тя трябваше да ги разфасова на пастърма.
Не можеше да тръгне с носията за Бабинден. Тотю само като я зърне с тази китка. Вместо да помисли за нагоре, ще решава за надолу.
Също така не можеше да навлече фустата с която хранеше говедата, че току виж тръгнали една сюрия подир нея. Не стига, че ги храни толкова година ами сега една пръчка немой им удари.
За моминската дреха и дума да не става. И без това няма да и стане. А и ония сал това чакат. Да видят колко са млади бабите и техните деца да видят пенсия през нишката на шевицата.
Сети се. Имаше един бял комбинезон. И без това всички по горе ги смятаха за луди. Обаче има и друго. Някой ще и напише двете букви от подписа. Ще и вземе къщата, нивата, кравите, кучето , котката и хоп в лудницата. Ама съвсем ей така, пред комшйчето полицайче.
Вярно бе. Там на пироня остана белият халат на ветеринаря Васко. Идва кога се агниха овцете. Малко лигав и мръсен ама. И ръкавиците ще нахлузи, онея дет варосва. Сина и ги купи на стари години да си варди маникюря, ха ха ха.
Ами стъкло, демек дет увеличава следи? Оня ден идва дядо Иван, уж идва да и нацепи два, три пъна. Аха ааа .С десет диоптъра очила, краката. Само, че все я изкарваше млада и хубава. Че забрави ги де.
Като се изтипоса и замяза на Перлок Голмс извади бележките за сметки къде се разплаща вчера и се метна да разследва.
Първо тая вода. Това лято не ся много. Хвана я лумбаго и ишиас. А и гражданята не щат консерви вече карат на примоции от Каумланд / бабешка грешка/. После падна мана, която мязаше на един малък Чернобил. Обаче дойде Оня от ВИК , гледа и цъкна двайсет кубика. Цяло лято все така. Миналото без склерата и, пак същото. Изучи го тоя водомер, ама все тая. Та с лупата на дядо Иван и из двора да провери, дали няма басейн. Барем ще прави сеир на комшиите, ще се съблече гола бе ааа. Забрави как го наричат това по телевизията. После ще види из градината дали няма шадрванче или чешмичка, с парите на някой си ама с водата от нея. Ако не е това някое кики-мики ще е. Налива вода за возилото и себе си да се кикиросва.
После баба Пена измъкна бележката за тока. Ма тя е дълга като хххаах. Простотия, но за тока не е харна. Разделено на износ, пренос и изхабено.Ама това е все петдесет лева.
- Абе таранколууу. Баба ви Пена работи сал на кюмбя и на пещичка от четри тухли четворки. Тях си открадна от бившото ТКЗС. Само има един замарзител-фризер от града. А банята е на дърва. Теляка даже не е на ток, имаше си ама старичка е вече.
Телефона говори сам. Преди да каже А и плаща някаква си такса на тва бтк, вивака ли.
Ма нямам как. Сина и даде една заврънгачка джиесем.От дупката на джоба падна в нужника. Ама и той върти и лъже.
Сега разследва нов вид. Вчера дойде нова бележка за минтернет. Даже не знае какво е, но с големи цифри пише. ПЕНА ДЪЛЖИ 20 ЛЕВА. За това май и трябва и машенария, видя при внучето.
Проучи водомера, електромера и телефона. Точни са, ама отгоре. Остана и в съмнение, че нещо в тях е направено да се врътка точно както тя като мома. И накрая става както тя с петела по Коледа.
Нимой да се отърве а има и нова. Поне да отиде да вземе старата машинария на внучето. Ще плаща кво ще прави. Какво мъдри Тотю и какво решава Бойко, май е за бог да прости ама тя е жилава.
Баба Пена хвърли облеклото на Перлок Голмс, навлече екип на Мадидас и хукна за града.

4 коментара: