понеделник, 4 април 2011 г.

Страничка12 - Лъв е сгафил

А косматия в това време дебнеше около кухнята. Прозорецът беше отворен, сякаш казваше- ела бе Лъв ще играем на сита ламя.
Продуктите чинно бяха наредени на плота и лукавите му очички заиграха. Това там е лук. Кой уважаващ себе си хищник ще ръба тая умирисана глава. Единствено по информация на стопанката, демек майката на Любчо, сляпото куче го вадеше още в почвата. Това ще е някое от извън племенен род от танганайпрост планета щом яде такова нещо.
Другото там е магданоз.Само за листни въшки, на които даже и опашката му не обръщаше внимание.
И един куп домати и пипер. Въобще не смяташе да се хвърля на диета. Нито на зеленчукова нито на плодова с ябълките от фруктиерата.
Вече си помисли, че в тая къща ще умират от глад и неговият приятел Любчо ще се затрие от тревалъци. В тоя момент съзря едно доста грамадно пиле на дъската, а ножът беше останал забит в бързината. Явно майката на Любчо е побързала да го вдигне за онова училище. Тука Лъв се ухили /що ли/, че чак ушите му клепнаха. Като знаеше, колко ще трае събуждането въобще не се обезпокои. Спокойно взе да дава назад и да измерва мярката на засилване и растоянието до плота. Само, че си беше припрян а и краката не искаха да слушат, та скочи.
- Лангър, тангър, тряяяяяяяяс и пиле, дъска, котак стана едно. Ножа го нямаше и не успя и ухото да му засегне. В това време се чуха бързи стъпки в коридора. Вратата се отвори. Майката на Любчо с крайчеца на очите си видя, как голямото и пиле изчезва през прозореца. Опита се да стигне до там, но не успя. Подхлъзна се на разлигавения под и се намери до празната дъска и припадна.
Когато се събуди, пълзешката се дотътри до прозореца и ахна...

следва продължение

Няма коментари:

Публикуване на коментар