сряда, 6 април 2011 г.

Мръсници

- Какви са тези мръсници накацали по цялото околовръстно. Хубаво, че оставих децата при мама.
Задушка Немирникова си пое дълбоко въздух, погледна презрително през стъклото и продължи да джавка. Нямаше време да си ошлайфа гласните струни, от яд.
- Как щях да премина от тука с децата? Ама и те питат нарочно, и се хилят. Не минава номера, какички чакат автобус и мятат за такси. Нали ходят да се изучават и знаят цялата градска мрежа.
Не ства и работнички за реклама. Първо, знаят всички реклами. И второ, какво ще изреждам за рекламиране като всичко е дибидюз на площада.
Може и да са украшения там. Но някои са толкова грозни, че те ще ми заразказват приказки за страшилища, знаят ги. Или ще описват плашилото на баба си от бустана.
Ако децата бяха по малки, щях да кажа кукли. Те и без това мятат само на единици коли. Обаче така ще ревнат, че.
Става и да са изпаднали от някой товар на тир. Но тия дяволчета ще ме парират. Пак на българите ли се падна най- грозното.
Освен пътни знаци. Ама с тези катастрофи напоследък
- Кажи нещо и ти де, какво ми мълчиш като тъпунгер на който сякаш му е приятно наоколо.
Мандредин Наредников си държеше волана и въобще не обърна внимание на съдържанието на жена си. Обаче сега след като го замеси , погледна зачервената пуешка физономия на огледалото и без да се обръща със спокоен равен тон заприказва.
- Да не мислиш, че като ми се периш тука нищо не знам. Само, че не ми дреме. На някои мръсници поне им личи и не го крият. Не, че ги познавам лично. А с тоя червен маникюр с който замахваш и оправяш света, правиш и други неща. Какво стана, защо млъкна?
А децата ли, абе имаше нещо та...
А там при майка ти една халтура, ум да ти зайде. От къде мислиш се научи да псува малкия. А голямата, защо се държи като селска клюкарка?
При тези мръсници от които имаш алергия, понякога отиват едни ей такива стреснати мъже от едни по - големи мръсници.
Какво стана, езика ли си глътна. Не съм спирал тука, ако питаш. И сега спокойно мога да шофирам без да катастрофирам от твоите бурни напъни и обвинения в пътните знаци.
Айде, че семейното блюдо ни чака.

4 коментара:

  1. Ех, тоя Мандредин яко я МАНДредил!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Аха така да я манДРЕиш ча да млъкне :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Пхахах, Руми, тоз Наредников, като старшина от запаса, голям образ :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Може и от запаса да е :) То иначе кво вземе та се бутуряса:))

    ОтговорИзтриване