сряда, 4 май 2011 г.

Страничка18 - Гръм от ясно небе

Тъкмо Лъв мислеше да скочи и да опита да се качат заедно, когато от към къщата се чу гръм. И тъй като нямаше никакви външни белези на каквото и да е бедствие, двете жени рязко направиха завой и хукнаха към къщи. В първия момент си помислиха, че Любчо е издебнал момента, включил е нещо в мрежата и тя не го е изтраяла. Нямаше да си рискува компютъра де. За него винаги се грижеше както подобава.
А вътре нямаше нищо, но всички врати и прозорци бяха широко разтворени и мухите се бяха събрали на търпани. С разликата, че не се интересуваха от гърмели и стресови ситуации като тях. Прозорците бяха отворени с цел да излезе някакъв шумен изблик или подобие на снаряд. Да си счупят мазола и чак в стаите да разберат, че всичко е тактика.Целта е била, доста почтения Лъв-косматий и рижав да се изкачи със съуачстниците си, без на някой да му падне и косъм. Само не беше ясно от къде e гръма и защо е отворена задната врата. Не, че не беше изход за бягство ама това си е най-простото при подобна афера.
За целта двете жени у които все още имаше гъсти остатъци за наказания, обуха гуменките и тръгнаха към задния двор.
Изключиха всякакъв вид живи шпиони при животните, защото при тях в момента не можеше да се създават гаубични състояния. Освен да се събират миризми в бутилки. Не отидоха и в лозето, нямаше достатъчно листа за прикритие на шумкар. Леко надникнаха в хамбара въпреки, че знаеха как Лъв беше разчистил и нямаше дори паяжини. Тука беше негова територия, а в момента си правеше лапите на кокили. Остана работилницата.Ха, ха, ха. Двете закръглени жени за пристъпяха на пръсти. Рязко бутнаха врата и.....само миризма на сяра и барут. На менгемето беше поставено нещо от което излизаше дим. Виждаха се чук и голям пирон, обаче нищо не приличаше на Любчо. Бързо излязоха с полуслепи очи и се насочиха към градината. Решиха да проверяват дърво, по дърво. Още не бяха направили и три крачки и видяха как листата и полузрелите плодове на ранната череша се размърдаха...

следва продължение

Няма коментари:

Публикуване на коментар