неделя, 1 май 2011 г.

Първи Май

Изведнъж галамацията в класната стая замря и глъчката спря като от копче. Сякаш въздуха натежа и ще можеш да го одрежеш с нож. Влезе другарката Драгнева и ако не знаеха, че имат час при нея, не биха я познали. Даже не обърна внимание на последните два призрака, които се измъкваха през прозореца за закуска. Нали ги бяха изместили в бараките, след като изхвърлиха един чин през третия етаж и намалиха поведението на половината десети А клас.
Беше облечена също като ония от немските списания, които внасяха нелегално а те криеха от родителите си. Не, че нещо ама...
- Ученици, след няколко дена е Първи Май. Знаете, че всяка година преминаваме пред трибуната. А там са застанали Големите другари. Подочух, че вече им е писнало да ни виждат в едни и същи униформи, носии които държат зеленчуци, които после бързо скатават или червени блузи и ризи които мятат знамена. Ставали бикове и крави по друг начин и с различни цветове. Тъй като знам, че сте начетени, ще зачета вашето мнение. А и многото е по добре от едно за доброто на Партията. Разрешавам своеволие в мненията.
Класът съвсем се шастиса.
- Имаме пълна свобода на действие да развеселим уморените, Големи другари. А и така ще правите каквото на вас ви харесва, нали искахте Демокрация.
Кажи Владо.
- Аз предлагам да стоим прави върху, бели магарета, които са боядисани в червено. А ние да сме по червени потници и шорти. И да пуснем музика на Scorpions.
- Не става. Първо, червеното се повтаря. Второ, магаретата ще свършат голямата си нужда пред трибуните и тогава ще хвърчат глави. Първо моята. А музиката е добра, но с една гола музика не става.
- Кажи Галя.
- Предлагам камили. От ония, които наподобяват времето на Христос с с
- Сакън недей, това е забранена дума и ще ни затворят и двете за политическо престъпление.
- Румяна какво напираш, кажи.
- Ами да преминем облечени по бански. Обаче, седнали върху плевенски кочове, обагрени в бяло, зелено, червено.
- ААА, само банския става. А това, бяло, зелено е противо- партийно. Не, омръзнала им е лошата миризма на коч.
- Светла, какво мънкаш под носа си.
- Ами предлагам да преминем бутайки детски колички. Вътре в тях да има бутилки с уиски и кутии с бобони. Като това се открие пред трибуната.
- Средно добра идея, но бива
- Славунчо какво подскачаш, казвай.
-Аз предлагам, всеки да вземе две градински червени кофи пълни с банкноти. Ама парите...
- Не бери грижа за парите, но измисли нещо друго вместо кофи.
-Дони ти.
-Ами аз предлагам да се носят червени рози по черно еротично бельо.
- Ставате все по-добри.
- Блага, хайде де, какво се хилиш.
-Аз предлагам да се рецитират партийни стихове по по-горното бельо с музика на AC DC.
- Хайде и Веселин да каже.
- Ми другарко, ако става да носят по един олекотен пилон и да им направят/ момичетата де/ мини стриптийз. И музика имам- Sex Bomb
-Добра идея. Може и всичките, разнообразие да има. Това е то по партийна линия.
Класната се врътна с мини полата си като показа прясно епилирания си крак с бръснарско руско ножче, че чак и се видяха задните части. Забрави за урока и изпитването и замина да търси материали за големия ден. Изведнъж се върна и каза.
-И да не забравите като се изпълняват по горните неща да викате, Да живей, живей труда!
Галамацията съвсем се слиса. А онези които се върнаха през прозорците с банички, останаха с полу лапнати мазни хапки и увиснали ченета.

9 коментара:

  1. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Денят да продължи с усмивки!
    Пък и да се позамисли... мъничко.

    ОтговорИзтриване
  3. Да живей труда, ама на сянка!:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Да живей труда, ама днес е "най-мързеливия" ден по църковния календар ! И това ако не е съвпадение, здраве му кажи ! :)))))

    ОтговорИзтриване
  5. Имам една средно добра идея - Блага, ти си по рисунките, отрази това събитие на стенлиста, че да стимулира до другия ден на труда (да живей...Металикааа). Руми, невероятна си, дали ще мога да измънкам нещо в моя блог и да върна жеста, едва ли (зависи от уискито и бонбоните... и количествата). Пък ме мързи :)

    ОтговорИзтриване
  6. Влади, Силвия де ще отиде че няма да живей труда и да е честит иначе :))

    shareniika няма кво да мисли усмивки, бира и мезе и други неща :))

    tcvetelinka сянката на хола нали :))

    Magiosnika тихо да не чуят другарите за църква на 1 май :))

    Светле остави се на линията на мързела на манифестацията и другото както дойде.:)) А да живей труда на Металиката , урааааа......

    ОтговорИзтриване
  7. :D Моля другарко, само не разбрах, кои са Големите другари? ДАно да не ме изхвърлят от комсомола за тая работа, ама ... :D

    ОтговорИзтриване