четвъртък, 11 август 2011 г.

Някои се мислят ГосподКИ

Знаете, че по цял ден съм вкъщи / то си личи/. Не, че нещо. Ама така ме ориса орисницата и ме натовари да мързелувам с няколко болежки, които се опитвам да забравям. Намирам си занимавки разни, като днес хвана една, утре друга и така.
Тази сутрин музата не писа и реших да си намеря занимавка. Тя като пропусне сутринта, вече на другия ден.
Та от доста време в папка ми се мъдри адреса на някакъв сайт за стихове '' StihoveBg.com". Викам да се регистрирам и да пусна нещо там. Дори не мислех да ги безпокоя повече от веднъж на месец.
Вече съм споменавала няколко пъти, че нямам претенциите за професионалист като поет . Естествено, че им изчетох правилата.
Ето тези за които ще дойде ред накрая.

"4. Не е разрешено обиждането на автори в произведения, коментари или лични съобщения. При наличието на последните моля да се потърси помощ от администраторите на сайта.

5. Не се допуска използването на потребителски имена, съдържащи нецензурни думи или обиди. При откриването на такива моля да се сигнализира, на администраторите на сайта, за да бъдат изтрити. Поделянето на потребителските имена също е забранено, както и повече от един акаунт на потребител (няколко регистрации).

6. За да бъде допусната творба до публикация, то трябва да е написана на кирилица и да няма груби правописни грешки. Администраторите си запазват правото да не допускат дадена творба по тяхна преценка. "
/ няма да пускам линк към Стихове Бг по свое осмотрение/

При копирането от блога не ми излезе главната буква в началото при което редактирах/ разрешени са 2 редакции. В публикацията или по точно в така наречените ми стихове не употребявам препинателни знаци и главни букви, стил ми е. Точно в този имаше малко. Мисля че в моите драсканицици всичко идва от смисъла, а аз съм си решила че това не е документ за съда, банката, общината или друга институция и мога да пиша както си искам без полицейщина и диктат. Дори и там няма да ми върнат документ без препинателен знак. И въпреки това ми го пуснаха стихотворението де.
Обаче в момента на редакцията за главна буква получавам лично съобщение, представете си. Ето това.

"Привет!
Относно новата творба - или с всички необходими препинателни знаци, или без нито един."

Моите препинателни знаци в тази публикация са три или четри. Отговорих и получих това.

"не аз измислям правилата
граматиката е за всички"

Ако граматиката е без нито един знак, здраве му кажи. А ако е в правилата и аз не съм видяла с очилата?! И това за препинателни знаци станало правила, да ама как и без тях.
И това го казва главния модератор на сайта, който ми пише на лични.
Аман от забавления днес. Да не си покажеш носа от блога.

5 коментара:

  1. Преди да си направя блог се позавъртях в Стихове и в Откровения (още ми стоят профилите)- ценното в тия сайтове е, че служат за "огледало", особено в Откровения. Много бързо и безкомпромисно ти показват кой си. Едва ли щях да имам блог, ако не бяха тези два сайта.

    ОтговорИзтриване
  2. Това Откровения не го знам. Преди малко се изпробвах и в Хулите може и те да са от същия сорт. Ама съм решила да знам че вече хич да пробвам такива работи и да си седя на задника. Оф в блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Пускай ги по тъча тия филолози и си питай ушите.
    Лека вечер.

    ОтговорИзтриване