петък, 9 септември 2011 г.

Предизборен гълабарник - гъбарник

Може да ви е чудно, но някъде там по таваните партиите са едно. Винаги се събират да си огладят заедно перушините и да си прелеят ятата според гражданските настроения.
Както всеки път, така и сега се бяха събрали да изгукат кой как смята да накара някой изкукал избирател да полети заедно с него. То само полета е важен, но за самата партия. А избирателя...
- Ние, казали първите, предлагаме пътища като хорскопски линии. Който тръгне по тях, накрая стига гол, бос / може и по налъми, модерно е/, гладен/ ако не му харесва да си сади картофи и да гледа овце/. Впрочем това Аз го предлагам. Ама няма да се издребнява с въпроси към Господ.
- Ние, казали следващите, ще ги направим равни със земята. Ще се научават да казвате само да, добре и така е. Няма да виждат по- далече от носа си и да чуват по-далече от ухото си защото е вредно за нас. Или по- модерно, ще са по матрица.
- Ние ще ги заровим в незнание. Леко ще преплитаме уморените им умствени клетки на възел и ще ги слагаме под бурка. Така ще ни гледат в лицето и ще мислят, че сме свише.
- Вместо хлъзгаща човешка помада ние.....
- Тихо да не ви сложим под бурката и да не извадим ятагана.
- ха ха ха Та вместо по-горното ще надничаме леко в човешките слабости и ще си ги завъртим на шиш. Дали ще са помади, корички хляб, пенсии или сапун все тая.
- Кой не скача е червен....
- Това е на бастуни, патерици ако щете и на пенсия, ама вие я изсърбахте и няма.
- Ние ще раздаваме пресни коалиционни памперси. Ако не достигнат сме си набавили мокри кърпички, тип раздяла и носни кърпички, удар под кръста.
- Спрете, всичките сте корумпирани. Държа доказателства в тайния си сейф. Някой от вас участват в престъпни сделки, а други ... Оф обърках сцената.

Къде ли е тавана...

4 коментара: