неделя, 15 април 2012 г.

На Въскресение

Докторката на бърза помощ ядно риеше крак в олющената теракота. Вместо да почива четри дена човешки като другите, тя тука. И то точно в неделя. Сега ще се изредят сума вярващи с препиване, преяждане и отравяне. Тъкмо мислите  и се изходиха по въпроса отравяне да и вгорчат часовете и хоп пред входа линейката заби спирачки. И хоп мъж с ей такива пъпки като циреи. Без придружител. В делириум. Тя сега щеше да става на Ванга.
Дали е ял пилешко от Китай или кучешко от махалата. А може би е някакво месо, внесено на промоция. От онова замръзнало. Да не излезе от динозавър. Да се чуди човек, как е минало митница. Ма вярно бе. В праисторическо време, митници няма. То и сега няма. А може и да има, а месото да прелита като черни ангели.
А може и да изчака и да повърне, или да предизвика такова. Не че стомаха не е смлял всичко. Поне ако фуни на запъртък ще разбере, че пак някой  е дирил яки, селски яйца. Не за друго, да му излязат по- евтино.
Като се замисли и за саламите и изохка. Извади си тефтера от джоба намери един телефон и завъртя.
- Кирова. Знам, че почиваш и си на сто километра.  Но хващай влака стрела, вертолета извънземен кораб и до час и нещо да си тук. Един е с полуопънати петъла, преди да се прекръсти. Не знам какво е ял, но това е твоята страст.
Отсреща се чу нещо като подобие на псувня и забиване на слушалка. В това време пациента взе да посинява.Съблече го за да му направи сърдечен масаж. Прекрасно телосложение. Изтърва  и се за секунда, преди да му направи изкуствено дишане уста в уста.  Дали сестрата беше заета  и тя нарочно направи това, не се знае.
Тъкмо мислеше, че ще го изтърве и пристигна кожната и колежка. Влезна в кабинета като ураган. Тъкмо мислеше да започне да крещи, но в движение взе някаква ампула и заби иглата в задника на пациента. ( и защо в задника и това не знам :D ) Тялото му се успокои  а те като две орисници застанаха над него да гледат дали мърда. Поради някаква си причина, не му закриваха и тялото.
Тъкмо се бяха унесли и подскочиха от нечий глас.
- Христос Воскресе
- Ще възкръснеш ти, ще възкръснеш.. Като те поизмъчим да ни кажеш с какво си се натъпкал снощи. Но ще те мъчим много бавно. Има време.

1 коментар: