понеделник, 23 април 2012 г.

Ще изчистим ли България за един!

Т'ва нещо ми се наби като трън в мозъка, да знаете. С цел да си изпрося някоя дълга, го мятам. Щото като блесне слънцето някои се чудят аджаба от стола как да избият някоя ПО- такава реклама. Ще рече, че от тях по-големи еко- патриоти няма.
Тая сутрин направо ми изби чивията, като видях и нещо за някакви си ваучери от двайсет лева за целта. Не останах да видя, да не подпаля.
Значи някоя, като си хвърли мензиса през терасата, картофените обелки (леко разложени), зелето от зимата, счупените саксии барабар с пръста, ненужните книги, седмичния или годишния пластмасов гуляй, някое старо юрганче, памперса с лайната и аз ще ги събирам. Така ли излиза?!
Да може един ден да е чисто, а утре " Содом и Гомор" - дъжд да фърка. Като имате впредвид, че споменавам малкия списък. И като изчистя ей така на добра воля край носа ми ще търся и друга мера.
Примерно край лозето къде бяха изхвърлили самосвал с отпадъци. Някой прави на НЯКОГО вила ( поправя стара) и не може да прескочи още километър до общинското сметище. Това трябва да направя аз.
Доплака ми се като минах един ден между едно блоково пространство. По средата имаше нещо като детска площадка. От едната страна, една половин-метрова бетона стена. Има доста високи храсти в които са наврени толкова бутилки накуп, че ми дозля. Не знам, дали бившото заведение, което беше там е виновно и си ги държат за красота. Също така не знам дали живущите не са  ги нафъргали. Но гледката е безумна.
А може и да поискат да влезнем с екипировка и да изчистим язовирите и реките, които се замърсяват.
А не става ли по някакъв начин който цапа да плаща. Или ще стане пак " За кокошка няма прошка" . Или джоба да е пълен и айде да изчистим България за един, пък утре каквото ще да става.
Като изчистим себе си, може да се получи нещо. Тогава няма да вият най-различни каузи. А плъхоците дето си пият кафето дали ще хванат един, два боклука за пред камера, а.

Между другото. И без да тръбят, ние пак си чистим. Ама без дата.

2 коментара:

  1. Ше я изчистят друг път. Казвам "те", защото нямам никакво намерение да участвам в подобна порнография. Това си е частно начинание с рекламна цел, да се спасяват. И да си търсят балъци ;)

    ОтговорИзтриване