четвъртък, 17 май 2012 г.

За некои стандарти, " На череша дръжката "

Тази сутрин като си шетках с метлата  из дома', наострих ухо към телевизора. То няма и къде да избягам де. Та земеделския министър  щял да слюнчи език ( не обърнах внимание за часа) за стандарта на кривата краставица и  за големината на черешата и нейната дръжка ( с или без ). Измляхме мелницата за стандартния хляб който всички си купуват, щото вярват в него. Сдъфкахме на машинка в корема хрущялите, космите и други местни продукти  в стандарта на салама. Оправихме лютеницата, пълна с нишесте и сума вредни неща дето е виснал контрольор да  ги следи. А скъпата е стандартна ( щото я проверяват) и хората си купуват сутрин, обет и вечер. И като си имат излишни пари си вземат конфитюр по стандарт да го бъчкат да търсят, де е аджаба сливата.
Та сега ще ни протече Дунава у къщятата ( с помощта на министъра де), що трябва да се прави кат конец краставиците.  Инак ще са отровни, кисели ( таман са туршийка ). Или ще имат вкус на пъпеш или нещо миризливо ( сетете се ).
Аа черешите, аре дръжките разбирам. Така и трябва. само да не чуят и да не излезе някой нов хит. като " На череша дръжката" . Обаче за големината не знам. Трябваше да остана и да ми обясни министъра като на бабун, как ще се мерят. Дали със сито, на компютър или око - мой човек или дай пари.
Сега може да се очаква да се въведе стандарт за мъжки, полови органи. Луд умора няма, нали знаете. И по същата последователност аз ще се цаня за  окачествител ( Дрън, дрън.Те са ме сънували). Имам опит, стаж. Ама не знам, пак. Щото според предложението за закончето, няма да ме огрее в тая ера.

6 коментара:

  1. И аз го гледах (по-точно слушах) и се чудех да се смея ли, да плача ли... Това с правите краставици и черешите с определен размер ми се стори същата глупост като с кокошите яйца, които са под определен грамаж - били от нещастни кокошки и се карали на екарисаж... Пълни безумици! Като всичките новоизмислени стандарти и тези са пълна скръб. Аз може да съм малка, но баба още въздиша по онези продукти, произведени по БДС еди кой си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз нали предложих де Стандарт за мъжки полови органи. кво нека съм по луда. барем ще е забавно. Поне за жените

      Изтриване
  2. Всичко Мара, втаса та и черешите дето са със вкус на гуменки, а краставици по стандарт миришат на блато... Аман от тези "стандарти", при живот втора употреба на боклуците от Европа и китайски обувки... Тея явно не живеят в родната действителност...

    ОтговорИзтриване
  3. Не ми се мисли какво ше стане с квадратните домати на Монк (смех) тия в никакъв заоблен стандарт не могат да влязат (още смех)

    ОтговорИзтриване