четвъртък, 5 юли 2012 г.

Да вземеш една вършина...Аз ще започна НЗОК

Т'ва пациентите, винаги са ни правили на маймуни. А ние от немъй на къде, започваме да си говорим сами. Но като отидем там горе... Да, здравната се каса се казва горе. Щото като си здрав, даже не знаеш де е сградата.
Това да улучиш заболяване с напълно безплатни лекарства, си чист късмет. Ост'ъй сега какво е, колко е тежко. Боли ли те сърби ли те? Падаш ли, търкаляш ли се. Много е важно да не даваш пари, щото си нямаш печатница.
Едно време ( сега няма си бройкаме слънцестоенето) , който " удареше късмета" на моето основно заболяване, го тъпчеха с едно и също. И мен де. Зомбитааа.
После започна тази доилна, здравна-мравна. Дойдоха от запад лекарства но си долащахме. В един момент станаха безплатни.
И оооо, радост(то голяма радост) поспри се. Става частично платено и хоп сменят с друго. за твоя полза да не се харчиш. Затъ едни парииии...
До, някъде 2002г. Не знам кога са излязли рецепторните книжки, моята ми я дадоха тогава.
Имаше един добър застой от пет години на супер швейцарски хапове( ако хаповете са такива). Но нали можем всичко. Решиха да ги правят аналог. Не си ви споминала какво става шест месеца с корема, когато сменям лекарства. 
Та с аналога имаше проблем и стигнах до телевизия, радио и вестник (бюрокрация). След  десетдневно на нокти за час си взех аналога. С него не изкарах година, щото не е скопосан и смених. Пак с българско, естествено. После още веднъж смених. Оф, губят ми се смените.
До днес. Отивам да правя протокол. Смяна, става частично платено.
Мине не мине време, все оправят някоя фирма с поръчките. К'во им пука за болните, ааааа.
А ние ще гълтаме, няма как.
Имам един нов хап по друго заболяване( ново, новеничко). Ще ходя да му барна протокол. Свикнах с него.Не знам в момента по чий.....списък е.Инак ново...


пп. Не ви трябва да знаете поименно всичките ми заболявания. Те не са толкова важни. По- важното е нехайството на тези които трябва и не само към мен и моите болки.

4 коментара: