четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Фейсбука ша идва у нас

- Гицке. Гицке маа. Ела тъдява. Вдигай тревога и праву у землянките. Ако Не постигнат горе в пещерите за по- здрави ора. И там ако свърши, най- здравите изселване. В някое гето дет му казва унучето.
Гицка се изправи на плета цялата брашнена, кат всеки  петък сложи тестяни ръце на кръста и тъкмо щеше да започва реч кат на Тодор Живков от четирийсе и осма, но не успя. Щото Мицка беше в амок а престилката и от уплахи пръскаше боб  метър напред. Явно тва прави в момента И даже миризмата на запържено беше тук, но на тайфун.
Мицка беше със неква  тестяна, дървена бъркалка в ръце. Не изтрая, тупна я по кратуната като я налепа юнашки и избумтя.
-Ако я буташ така ша ми превтаса тестото и снахата като дойде ще гледа на кръв. Кокошките няма да снесат. Козата ще и секне млякото. Манджата ще изгори и Киро довечера ке гледа кат булдозер на ремонт без техници. Остай тва, ми три месеца ша си крие премиите в най усиления сезон.
И казвай, че идвам довечера и лягам при Добри. Не за друго, ма както викаш и тока ша спре. Тогава Киро е луд да не може гледа, па и Бербатов.
- Гицке (ъхълц), Фейсбука идвал у нас. Не идва тука в цялото село Цял ден сал това приказват, И се радват сякаш ша сучат от майките си.
Бях в градо при унучето. Ако тва чудо дойде тука за три дена селото ще се спомине.
Мъжорята ша си иамт много фенки. Вместо да одят да работят ша си тупнат пет, шест ферми дет са влизало на пет дена само и пак при фенките. Ако не си хареса па фенките, можел да си отглежда такива. И при това той им мисли дрехи и ги облича и ги събличааааа.
Гицке моя още пази пушката. там всяка игра дето внучето пуска се стреялт падат, мрат оживяват и наново. Моя лудия все ще е там, ма след фенките. 
На нас построи две котури тука а там за един час може два двореца, И това веке не е там. Идва тука.
Да не казвам женурята какви снимки, какво чудо. 
То и манджи има ве. Ма на едни голеееееееееми фотоси. Де ги пекат па толкова големи. Я не съм маймуна. Сега като дойде Фейсбука тука всички ша правят торти кат къщи и печени кокошки кат крави.
При внучето беше на стъклото а тука на живо.  И най-лошото всички ша искат да на ранят сякаш сме сакати. И то здравословно. 
Я се у'гледах у извора не съм дебела и не ми се мре  Гицкееееееее.
Гицка пак вдигна бъркалката, щото от началото на речта беше минал час. Лепна Мицка силно по челото и направо изкрещя.
- Ти не си маймуна. Ти си преди нея. ша ни слагат интернет и ша си дрънкаш с внучето на скайп.
Кво ме гледаш опулено
Ма що да не ходиш и фейсбук да се пишеш там. Ти като зяпаш телевизия за истина ли я фащаш, че и там така.
Ние даже докато ни свържат сме си направили група. Ма ща те включим , като се научиш кво са нарича. Инак ша на направиш за резил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар