вторник, 5 февруари 2013 г.

Пак тези диети

Днес сутринта в сомамбулското  си разстояние между съня и събуждането, попаднах на поредната диета. То на мен колко ми трябва де. Дори в някакъв друг вид от нормалното човешко състояние на духа, стомаха, сопата и други собствени катаКлизми, диетата мий черна черта. Трън и в последната мисъл преди умиргане.
Щото, някой дето се тъпче като прасе преди Коледа, е взел да мисли поредната диета.
Не знам що им идват такива мисли. Явно великите им идеи стигат до до там, че да използват слабата човешка мисъл за несъвършенство за да печелят . И току фанали Господа за шлифера.Калъпа за всяка тяхна диета, може да е негово подобие, де да знам.
И започват по- слабоумните, тлъсти задници да се заглеждат в огледалото. Все пак могат да четат, яя.
Като оставим приятно-закръглените и недостойни за тея диети хора, всички други започват да си коват първата летва за ковчега. Щото на вместо да си раздвижат тлъстините ( ако имат такива), по цял ден си кръстосват краката.
Я на някое канапе. Я в кола. Я в някой бар. 
Ма за четене на диети време намират. Тооо, не е свързано с трудност. Само с кьорене. Не като да побягаш. Да се метнеш у фитнеса. Или просто да надуеш музиката и да разкършиш чакри по пода.
Като казахме умиргане.
Всяко махане на нещо, което трябва да поеме организма, прави неговата дейност втора употреба. Щото оригиналния източник на това нещо с даден заместител си е просто фалшификат.
А тука не става въпрос даже и да се менкат. Изхвърлят се дадени, хранителни продукти кат мръсни котки.
А бееее. Не забелязвате ли, че хората стават все по-болни. Аз не мисля, че е от така нареченото нерационално хранене. Като погледнете назад, българина е ял почти същото.
Само, че тогава не им идвало на ум за диети. То и фитнес не е имало. Нооо, разстоянието от едно място, до друго място не е било лек автомобил.
Да не говорим за ти канапета, телевизори, столове и компове.
Ма ние можем всичко. То е в главата ни. И то в сегашно време.
Ниската себестойност за вид и красота от глупости. Замислянето на разни диети и самоопити върху човешкото тяло. С малко и по джоба продукти, едно рационално хранене с различни храни.  И както по-горе казах. Най-простото.
Да надуеш музиката, раздвижиш чакрите и да се потъркаляш по пода ако трябва.
Но за това се иска малко повече труд, нали!

пп Да се издаде закон за наказуемост за тези, които предлагат диети и не са лекари. ( Сънувам си)

Няма коментари:

Публикуване на коментар