неделя, 17 юни 2012 г.

Вампирско сафари прикрито с неделно соаре

Генералша, Следа и Диря - Фрогова си дялкаше дървения кол и нервно поглеждаше джиесема.  Аман от заплеси, поспаланковци, идиоти, бюрократи и тем подобни. 
К'ъв е тоя заплес и сън, като обеща да гонят цял, целеничък вампир. Не оня оператора, който сега ще я проскуби. Щото всички се бяха пръснали на различни. Не разбраха ли, че са една мода, а ма хаааа.
Остана и време да се сети как стана генералша и майсторка- дърводелка. 
Нали беше жена, за тези по горе всички я гледаха като полезно изкопаемо или зелено човече. К'ва зеленина бе, идиоти. Така ги разпердушини, че генералша и стана лично местоимение.
Но с комисията за майсторство и дойде нанагорно. Издялка им кон, три метъра. Камила с цар. Ма царят бил свършил. Направи дворец. На кого бил. Накрая се ядоса и натъкми комисията с магарешки уши. Но я сложиха, майстор в мъжки род. Ей за това стигна чак до.....Айде да не казва сега, че е твърде мръсно. А и взе да светва навън
Тъй като телефона мълчеше като умрял, взе го пак. Намери ' дневник' и лицето , Снайперист, Системи Точност- Трубадур.
- Трубадурееее. Вдигай си патрондаша от усукания чаршаф и тука. Изпи две изправени кафета да не забравиш дървените съчми, които снощи в бързината ритна в килера заедно с обувките дето ти хвръкнаха на крушката, която изгоря от барутните ти изпарения.
И  с Ламотя ....
Там някъде е номера и на, Грийн, Камшик и Дърво- Ламот.
-Ламоте, де си бе. Излизам си от търпение, ще ти подпаля библиотеката, да знаеш. Не, ще я открадна. После не за четене, ами и за шляпане няма да имаш. Бързо на фронта.
- Румяно. Сега ли се идва. К'во ме еня твоята свекърва. Котката яде още нощес. Поне дървените куки на свекървата взе ли?
- Митко. Де са дървените решетки дето обеща? Каза, че го искаш за пет минути тоя вампир. Къде, сред полето ли?
Сега, тука ли сте всички. Опаааа, Владо го няма. Вместо да дойде да пише летописи и легенди как убиваме вампира, решил да ходи в планината за горски ягоди. И, сега как ще ни помнят?
- Владо, не ходи в гората! Има мечка, забранена сеч, намислен пожар и други предубедени неща. А и не можеш да отказваш на една генералша. Ти в казарма не си ли бил де?
- Де е вампираааа. Викна Трубадур. Ще му източа, червения фон и ще запише с жълто от страх, изравнен със земята.
- Кротко сега, всички. Ако вярвате, че в Бургас ще се завърти те такова нещо като вампир, щом аз съм тук, лъжете се. Не гледайте опулено де. Всички забягнаха като ме видяха да смучат чакъла на вярващите и да пищят от смях.
Всъщност съм ви подготвила  соаре на Северен  Плаж Бургас. Иначе как ще дойдете, ако няма сензация. Друг е въпроса кой, как ще си почисти ивица плаж и някой друг галон вода. Ма карай весело да става. А  и знам ли кой минава през плажа, или кой излиза от морето, я :)))).

2 коментара: