неделя, 25 октомври 2009 г.

Кантара на греховете


Един човек бил много лош! Крадял от всички! Независимо пред него дали ще бъде дете, жена или мъж за него било важно трупането на пари! Обикновени те хора нищо не можели да направят защото той плащал на когото трябва да се правят че не го виждат!
Веднъж отишъл у брат си, да го излъже нещо! На масата имало пари и той без да се замисли ги сложил в джоба си. Тези пари били за лекарства на детето, изкарани с много труд!
Дошло му времето и умрял.Свети Петър го чакал с кантара на кръстопътя между Рая и Ада да му претегли греховете!
- Помниш ли децата които си игреха на полянката? Изтърваха си паричката с която трябваше да купят хляб! Ти се втурна, блъсна ги грабна я и избяга! Даже не се обърна, беше счупил ръката на едно, което посегна да си я прибере.
- А вдовица, която беше тръгнала да купува с последните си пари ковчег за мъжа си! Тя просто не те усети като бръкна в джоба и, защото беше удавена в мъка!
И слепия просяк на когото изсипа чинийката в джоба си! А той не можеше да те види!
- Но като сложих и това че заради тебе си отиде детето на брат ти, защото нямаха пари, поради твоята алчност, кантара падна до земята!
- Нищо добро не си направил че да уравновеся кантара! Дори чаша вода не си подал, да не си загубиш времето! Ти си го използвал за трупане на пари!
Много е лесно да те пратя в ада. Досега си лежал безчувствено и няма да усетиш болката!
-Връщам те обратно, обаче! Ще чувстваш винаги жажда и глад! Цялото тяло ще те боли! Не ще спиш нито лежиш, без покой!
Докато не от гладаш едно щастливо дете! Не Прибереш и гледаш до смъртта му най- сакатия просяк! И не на последно място Да се ожениш за най- бедната вдовица и я направиш най-обичаната жена! И никога не посягай към чуждото, защото само докато си протегнеш ръката ще ти падне единия пръст! Ако постигнеш всичко това ще намериш покой и аз място за твоята душа!

.....

4 коментара:

  1. Дано те чуят, че се навъдиха много такива!

    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Все ще чуе някой.Ако не п ще псува написаното.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, никой няма да чуе. Ако си мислите, че тия хора четат...
    Възхищавам се на начина, по който гледаш на нещата. Надежда, дори и за най-лошия. Трудно е да даваш втори шанс.

    ОтговорИзтриване
  4. Алиса Всеки има право на втори шанс .Във всеки се крие малко зрънце добро!Ако искат да четат .Живота си знае работата!

    ОтговорИзтриване