сряда, 21 октомври 2009 г.

Баба Яга на пазар / от серията Метлата на Savlena/


Счупи си метлата. Въх, леле майко, Яга без метла! Както си правеше лупингчета, изведнъж право надоло, рикошира два три пъти и, дум на земята.Дигна си полекичка кльощавия задник и усети че е цяла, целеничка! Стария и инструмент с който се беше кефила допреди секунда беше на трески. А сега, с тези натъртени кокали в града, във мола ще ходи.
Както си беше раздърпана се дотътри, щом го пише тъка, значи това е. А у у , ми да се премени че ще уплаши народа.То, не им стигнал плата нещо. Черен и лъскав тъкмо за нея, по модата! Ми косата, е по- нагоре ще се вмъкне и там. Много е бледничка, от шока на падането ще е. Тука сигурно има и грим. Тя като ходи да работи, или да сплашва децата си слага въглен да изглежда по-страшна. Ами няма друго в гората!
А, тези не приличат на Торбалан! Кави са хубави и стройни! И как са облечени мале е е! Няма да се връща в гората! И децата няма да плаши те и без това не се хващат, и са послушни! Няма да е Баба Яга, само Бяжка! Ей сега набързо ще си намери нова метла, електрическа че да стига по-бързо до по-големичките симатаяги! Ще влиза при тях посред нощите, ще ги тръшка, ще ги щипе! Те дали ще се уплашат?.....

.....

6 коментара:

  1. :)) Не е същото с прахосмукачка, ще знаеш !

    ОтговорИзтриване
  2. Тя само за прикритие няма да я включвам!По бързичко да стигам.:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Казват, че всички жени сме ангели, ама като ни прекършат крилата, се налага да яхнем метлите! :))) Пък било то и електрически! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Образът на турбо метлата и Баба Яга е заложена в душата на злобната и онеправдана,незабелязвана жена.Инак тя е магьосница с думи нежни,обич и ласки,с поглед дори-деца,мъж,враг-всички ще укроти и покори!Цунки,Руми!Чудесно си се справила!

    ОтговорИзтриване