петък, 6 ноември 2009 г.

Петъчния Дух

Мъжът се стресна!
От празната бутилка от шампанско за която бе дал толкова пари, започна леко да излиза нещо.Цялата стая се освети! Беше разхвърляна след петъчния гуляй. Навсякъде по- пода се въргаляха счупени стъклени парчета които разчупваха тази тайнствена светлина!
- Аз съм твоя дух! Дойдох да изпълня три твои желания. Но внимавай можеш да си ги пожелаеш само веднъж!Само можеш да се откажеш от тях после.
Мъжът замръзна.Никога нищо не беше получавал. Но там някъде, нещо в него му прошепваше че заслужава по-вече!
- Искам много пари.Винаги когато бръкна в джоба си да ги имам!
Най- хубавите коли да са мои! Когато отворя вратата, всеки ден да е паркирана различна кола със цвят според настроението ми.
Всички хубави жени да са около мен!Като вляза в спалнята всеки път да е различна.
- Добре ще е изпълнено! Каза духът и изчезна.
Събуди се в най-хубавата къща за която беше мечтал! Със басейн, градина и цветя които ухаеха.Наоколо се разхождаха толкова красиви жени че той като ги видя се парализира!А в джоба му парите никога не свършваха.Можеше да си ги пилее както си иска!
Качваше се на огнено червената си кола с прекрасното си настроение и политаше към поредния си гуляй.
Една вечер като се връщаше от някъде както винаги пиян, завари до вратата седнало бездомно, малко дете. Чакащо за милостиня! Той не го забеляза, спъна се в кутийката с няколко парички и продължи клатушкайки се навътре.
Но на другия ден на лицето му се появи петно. То расеше и ставаше все по-голямо!Дори лекарите бяха безсилни! Научи за един професор който лекува всичко срещу много пари.
Бръкна в джоба си, но когато пипна пръстите веднага му се зачервиха! Все едно ги беше сложил във вряла вода. Излезе на чист въздух но като се докосна до цветята по- кожата му се появиха малки пъпки.
А всички хубавици бяха изчезнали! Нямаше кой да му помогне!
Реши да се качи в колата и да отиде някаде.Хвана дръжката, о о гореща и нажежена.Ръката му залепна.И там доло до оградата, малкото дете стана, извади бутилка с вода и поля ръката му!
Мъжът обърна гръб на своите скрити желания и тръна да търси с каво да изпълни душата си! Накрая изморен стигна до една колиба. Влезе, намери някаква раздърпана постеля, легна и заспа.Като отвори очите си над него имаше едно лице. Съвсем обикновено.Само погледа му беше като дълбоко езеро в което потъваш!
Тогава разбра че това място е неговия Рай! И той усети глас в себе си.
- Аз не бях дух!Бях другото ти аз! И исках да ме намериш. Сега съм доволно че сме едно цяло!

....

4 коментара: