четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Във килера

Днес подреждах килера след ремонт. Два големи кашона с книги. Прибрани уж да не праша сват и да се запазят! Вдигнати нависоко, на най-горния рафт като забравени. С тези технологии! Позабравих да чета. Миналата година раздадох всички любовни романи които бях накупила защото са безсмислени като сериалите!Оставих само Моите Книги защото може би един ден ще си легна в чистото килерче и ще почета:

Болен Здрав Носи, Андерсенови Приказки, Али Баба и Читирдесете рзбойника, Под Игото, Самуил, Елин Пелин/3 тома/, Необикновената Повест за Един Съдия, Воля,
Рамбо, Говорящата Кожа, Оцеола, Поразяващата Ръка, Тигъра от Рио Гранде, Конника без Глава, Танцуващия с вълци, Графиня дьо Монсоро, Капитан Немо, Тримата Мускетари,Чичо Томовата Колиба

Това са книгите които успях да си купя но не всички всички които съм пожелавала.

.....

14 коментара:

  1. :) Невинаги са безполезни любовните романи. Понякога са уместни.
    И книгите ... винаги са недостатъчно, каквото и да направиш :)!

    ОтговорИзтриване
  2. Права е Глокси. Книгите винаги са недостатъчно. У дома не можем да се разминем от тях, и пак все нямам какво да чета :) Пък и много скъпи станаха...:( Затова си тегля каквото ми хареса от www.chitanka.info
    По уморително е да се чете на екран, ама какво да се прави...

    ОтговорИзтриване
  3. Напоследък и аз малко чета. Харесва ми да препрочитам старите книги и да ги възприемам по нов начин. Библиотеката ми е голяма, но се замислям защо ли съм ги трупал, за да имам достъп до тях само аз. Ако имаш време, защо не потърсиш в градската ви билиотека, книгите които си искала да прочетеш.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз затова вися по цял ден и ви чета ама ми стана мъчно за книгите. Пък романите любовните си приличат като сериалите.Навремето изчетох къде що има библиотека. И наистима сега са скъпи.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз изчетох библиотеките сега вие сте по интересни.

    ОтговорИзтриване
  6. :) Блогосферата е също толкова, а понякога и по-интересна, да. Но книгите са си книги. За София сега могат да се реализират малко икономии, като ги поръчваш по интернет по куриер от сайтове, които са с ниска тарифа за доставка и правят намаления от коричната цена. Особено ако поръчаш няколко книги накуп. За съжаление точно в момента и това не мога да си позволя, но не е голяма беда, защото нямам и секунда свободна:).

    ОтговорИзтриване
  7. И са скъпи за съжаление.А времето недостига на всички.

    ОтговорИзтриване
  8. Не съм се отказал от книгите и няма да се откажа. Макар че вече съм минал на електронна вълна. Тегля си аудиокниги (на русти език, запасът е неизчерпаем, има - дето се вика - и от пиле мляко) или в текстов формат, които пускам през програма за четене - малко механично (роботски) звучат някои думи и изрази, но - като се свикне - изобщо не прави впечатление.

    ОтговорИзтриване
  9. И аз започнах да чета от нета.

    ОтговорИзтриване
  10. Никога няма да чета от нета - предпочетох вчера да дам 15 лв в аванс за предстоящото "Слънце недосегаемо" на Теллалов, въпреки че мога да си го изтегля без пари. Защото като четеш на комп, четец, лаптоп, джиесем и друга електронна джаджа цялото удоволствие от четенето се губи - а кеф цена няма.

    ОтговорИзтриване
  11. Така само да ги имаш имаш парите в тези времена

    ОтговорИзтриване
  12. Sephiroth, не е точно така. В момента слушам "Триумфалната арка" на Ремарк, четена от професионален актьор: имам чувството, че не само слушам, но и гледам всичко на сцена. Удоворствието е двойно.

    ОтговорИзтриване
  13. Всеки е прав за себе си .Не бих взела страна.

    ОтговорИзтриване