събота, 19 декември 2009 г.

Как Дядо Коледа премина в нелегалност

Много е тесен този комин! Прекалявам със хапването. Ми оставят ми хората. Обичат ме все още! И традиция си е! По някое парченце пайче с месо, печено бутче от пуйка, и глътка бренди от поставената чаша. Взимам от всякъде да не ги обидя защото все още вярват в мен! Сега някой си доктор иска да корени тези неща. Явно за него Коледа не съществува, или не иска да има такава. Не го помня като дете, може да е възпитан в лош дух знам ли. Ще се опитам и тази година да посея малко повече чувства у хората!
Ох най сетне се измъкнах, то всяка година е така. Не е от храната а от добротата и вярата в чудесата останала у хората!Сега да побързам до другия дом, че от разсъждения .....
Я кой е поставил бариера на пътя.
-Покажете си книжката за правоспобност Моля! Карате с превишена скорост! Със не регистрирано, не легитимирано превозно средство! Имате право на една еленска сила а вашите са повече, не мога да ги преброя. И колан не сте сложили, той даже не съществува във вашата" каруца"! И не може, това какво е че ще лети ей така?! Лъхате на алкохол, пиян сте въобще няма да ви меря промилите, ще счупите апарата! Та затова конфискувам всичко, барабар със......, а вие и документи нямате значи! Марш от очите ми да не ви опандизя!
- Не се плашете, тези тука са изключение! Докато се оправят нещата преминавам в нелегалност и пак ще има Коледа! Ще си хапвам и пийвам от вашите оставени под елхата дарове за мен, защото не сте загубили духа си! Бе с един бърз крос ще обиколя цялото земно кълбо.Нали така посъветва доктор Грилс.
Чакайте ме, идвам!
ВЕСЕЛА КОЛЕДА !

...

9 коментара:

  1. :)) Доколкото се налага да изхождаме от гледна точка на собствените си интереси ... ти намалявам дозата курабийки и млекце наполовина.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще слагаме по малко а . Аз ще сложа като друг път щот си имам желания значи!:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Яко :))
    Можеш да добавиш оная песничка "Дзън, дзън, дзън, черна катафалка мина, Дядо Мраз почина, дзън, дзън, дзън..."

    ОтговорИзтриване
  4. Много черно бе все пак Коледа ще идва :)

    ОтговорИзтриване
  5. :)) Упс! Забравих, че е танто за кукуригу.
    Но въпреки туйq поради дълбоко вкоренения си алтруизъм и респективно дълготрайните последствия от наднорменото теглоq съм принудена да остана на мойто, даже с риск да получа по-малко подаръци.

    ОтговорИзтриване
  6. Дъховни подаръци уф че си и ти значи :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Абе, той си е хитър стареца. винаги идва:))))

    ОтговорИзтриване
  8. Ще бъде любопитно как ще преминат празниците?

    ОтговорИзтриване