неделя, 30 май 2010 г.

Неделщини


Нещо леко и приятно се разля върху гърбът му. Нали все така си спеше, по-корем.
Усети огромни, едри капки и си помисли че ще попият във згъчканият чаршаф и моментално се прегъна почти на две. Стегна тялото си и остана така. Грапав и настървен език започна да ги обира. Беше безжалостен към нежната му кожа. Когато се умори да изсмуква и повдига всичко на талази се прибира и покани зъбите да го сменят. Съвсем се вцепени сякаш беше потопен във саламура. Мускулите му започнаха да се навиват на топчета от жици които присвяткаха тук, там. Пръстите на краката му застанаха един върху друг. Приличаха на египетски пирамиди, до момента в който до тях не се доближиха две нежни нокътчета. Разпиляха се на пясък, а тези двете пъплеха като скорпиони без да хапят.
Както беше мокър и омазан усети косматият си гръб да се повдига. Имаше чувството че е станал двугърба камила.
Ръцете от двете страни започнаха безсилно да треперят и да се гънат, заприличали бяха на път по-време на земетресение.
Едни пръсти леко пощипвха кожата по ребрата му а те се прегънаха навътре. Започна да диша като риба на сухо а една малка капка шоколад се появи на устните му
-Стоене е е е бре. Да не ти сай сафирясало пипето, че като е неделя ще ми се тръшкаш до кога ти душа сака. Какво си загрухтял и засумтял на сън, сбърка котката и тя се свря зад кюмбята.
Найди ръждясалата тупалка дето ми подари за осми март и нарами тая постелка зестра от свокървещата и навън да бухаш. Нито прашинка да не зърна по нея, и косми от котката също. И си отваряй зъркелите със каква сила налагаш. Оная да не рече пак.
- Оти мама със какво си ми стъргала постелката. Я съм си кьорила очите на газената ламба а тейко ти мрънкаше че креватя запустял без негувуту бустанску плашило. Ама нали замрачня не оглявал като през бял ден момити на кладенеца дека ходят за вода.
Та да я вардиш, инак си прибирам раниничето Стоенчо.
Той стана. Сви погледа който беше на осморка и се скри във банята. Огледа се във огледалото и настръхна . Не беше той, едни чужди очи го погледнаха и го строполясаха на студената мозайка.

*Изображението е с лиценз Public Domain

6 коментара: