неделя, 21 август 2011 г.

Малко назад

Доста назад.
В последно време се обсъжда МВР и лекари.
Ей там някъде назад във времето, аз живеех в София. Не знаехте, нали. Та бях бремена с първото си дете и вече работник в строително поделение на МВР. Лепях тапети с калфа затворник. Калфа, глупости. Ама щото е затворник а аз уж свободен гражданин.
Когато не ми беше добре, поради моето положение лягах на пейката. А Стоянчо "калфата" като робот изкарваше двойна норма. А бригадира и той свободен като мен, като ни завареше така вдигаше олелия.
Поради тази работа се обърнах към майор еди кой си и началник обект да бъда трудоустроена. На длъжността диспечер бях само една седмица и бях снета, щото нямам софийско жителство и бях оставена на самотек да се спасявам. След това научих, че на тази длъжност е поставена жена без жителство но с лични отношения с този и онзи.
Обърнах се към гинеколога си в МВР болница, полковник еди кой си / тогава болничните се плащаха от работодателя/. Влязох в отделение здрава по необходимост, като с мен там бяха жени на служители на най - различни служби и спортисти. За нас лекарите се грижеха еднакво. Нямаше вип стаи.
Моето положение премина в болнични за сметка на работодателя.
И да спомена още нещо. По случайност родих в НИАГ. При изписването имаше два букета и две кутии бонбони. Забележете, върнаха ми едната.
Какво беше учудването ми след три години . За отношение, носене, даване и така нататък. Бях вече в Добрич, но доколкото чувах навсякъде е така. Сега само от цената за избор на екип ми настръхва косата.

Не знам кой е виновен. Някои неща не се променят. Но някои са на никъде. И то към най- важното, човешкият живот.

4 коментара:

  1. И преди имаше "трески за дялане", но сега са повече. Дългоочакваните "свобода и демокрация" не ни изписаха веждите, но ката ден ни бодат очите...

    ОтговорИзтриване
  2. Така да се каже всеки си хвана "демокрацията", но като клише.

    ОтговорИзтриване
  3. Глобализъм под формата на финансов индивидуализъм :)
    Сега една позната е бременна, само за раждането ще плати 2-3 бона... после не ми се мисли.

    ОтговорИзтриване
  4. Ами всичко стана в пари. Ами ако ги нямаш ще разчиташ на дежурния и ще се молиш да е оправен.

    ОтговорИзтриване