неделя, 4 септември 2011 г.

От лампите и натам

Тази сутрин уличните лампи угаснаха твърде рано. Не разбирам как са наместени, но си има начин да светят докато човек започне да вижда дупките на сокаците в през които преминава за да ходи на работа. Не, че на всички сокаци и джандеми има крушки и няма да излезе някое куче. А и вече е модно да те нападне и някой човек. А какво може да ти направи си е негов избор.
Не е като на центъра.
Скоро минах от там на бързо. От преди няколко месеца тече пълна реконструкция. В момента е с почти новия си облик. Няма такъв център в момента никъде. С допълнителни градинки, дръвчета и фонтанчета. И нова излята трибуна, естествено.
Сигурна съм, че гражданите вече са влюбени в новия център но аз живея в покрайнините.
А винаги все се съмнявам.
Чудно ми е как така се строи няколко месеца преди изборите, като същата кметица има два мандата. Последния с така наречена уж водеща/ водеща ама нъцки/.
Дали се отпуска евросубсидия за такъв голям проект на кмет от всяка партия. Защото понастоящем кмет тук е от водещата и желаещ за още един мандат.
Последно ми съмнение е, че сумата отпусната за проекта е доста голяма. Имам чувството, че част от парите може и да потънат. Казах само, може.
Както вече написах бързах и не заснех градинките. Но направих снимка на табелата с проекта. А и това ще ни остане след тези избори. Ще се любувам, цветя са все пак. Нищо, че минавам там два или три пъти в месеца.

10 коментара:

  1. Ами не е само при вас така. В момента ГЕРБ са блокирали всякакви евро проекти в общините, където нямат влияние. Всъщност всеки, който дойде на власт прави същото, а е жалко.

    ОтговорИзтриване
  2. Нали е жалко някой да дойде. Само дето ние го докарваме, ама това е друг въпрос.

    ОтговорИзтриване
  3. И при нас е така преди изборите. За миналите слагаха асфалт в квартала и пейки, а сега оправят пешеходните алеи и тротоарите около блоковете :))))

    ОтговорИзтриване
  4. При по предните слагаха детски площадки в кварталите ама ни ги попильосахме :))

    ОтговорИзтриване
  5. Аз и до момента не разбирам, защо запълват дупките по улиците. При нас минаха в началото на Март, в края на месеца дупките пак зейнаха. Май пълнят партийните касички с некачествени ремонти.

    ОтговорИзтриване
  6. Тя не е за говорене...сега участвам в едни общински европейски проекти...изискванията на макс,а като зная ,че няма да се направи/кой ти прави супер луксозни къщи за деца инвалиди...50 камери за наблюдение ...да бе да/ ,а тези пари ще потънат яко дим и ме обхваща една лудост....

    ОтговорИзтриване
  7. А, не Руми, вече не ни минава и те го знаят, за това си опекоха работата с бизнесмените, те пък ще хвърлят по някой лев за всеки глас на подчинените си, иначе съкращение - после ще си делкат еврокинтите и окото им няма да мигне.
    А сираците, Онди, се радват на "луксозни" дървени къщи (тип американски), дето с един по-як ритник могат да паднат (ама кой ще ти гради, това да не е по тошово време). Днешната политика е "ден за ден, след нас и потоп". Кой каквото може, олиперва и те гледа с дебелоочието на дебил, като същевременно те кара ти да се чувстваш такъв, щото не крадеш.
    (мале, как мразя да ровя в тия политлайна)

    ОтговорИзтриване
  8. Не бе Светле лудостта ни минава ама другото си седи. А и аз си ровичкам да се намирам на работа. Хем знам, че няма файда.

    ОтговорИзтриване