четвъртък, 22 декември 2011 г.

Докривяло ми е

Аз по принцип не харесвам празници. Да не казвам мразя щот по принцип не съм омразила нищо. Сиа няма да казвам за другите.
Ама вижте, цял месец караш с двеста и не знам колко лева без данъците и глей кво става. Даваш всичко за няколко дена да се натъпчеш като прасе. И после кво, едва свързваш двата края. Ма нали масата е била отрупана.
И аз като добра домакиня съм циркулирала от фурната, скарата и фритюрника. И пак накрая нещо не е по традиция направено. Щот нали трябвало да се прикади с тамян и чак тогава да се натъпчем.
А ако нямаш, чакаш по милост. Квото ти донесат това ще сготвиш. И чакаш някоя традиция да ти се причуе от кющето. Щото болен, умрял така било едно време.

Знаете ли кво ми се иска?! Айде да не разбунвам духовете повече, щото ми е докривяло.
Има една поговорка" Днеска иху, утре тиху"
А ние да запазим"онова" и на празна маса.
А бе нещо тая година не ми е до празнуване.

10 коментара:

  1. Руми, забелязал съм, че и да ми е криво и весело, накрая все се напивам (смях)

    ОтговорИзтриване
  2. Ама не пия бе Кръстю там е работата :)

    ОтговорИзтриване
  3. За мен всичките са под общ знаменател - "ден на слугинята". :)

    ОтговорИзтриване
  4. Добре, че по тези празници съм с късмет всичко да ми е наготвено:)))И на мен тази година хич не ми е, но и това ще мине :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз пък съм казала, ако ще се празнува, не само аз да приготвям!Всички участници с мен!Иначе...ден кат всички:)
    Колкот до парата...то това е най-изтощителното на празниците, както каза ти- иху,иху, после тихУ...Ше караме на изпаренията, щоту те ще траят известно време:)))))

    ОтговорИзтриване
  6. А бе, няма нужда да се напъваме чак толкоз, една купа боб. Важното е да окадиш къщата и да запалиш свещ в църквата! Другото си го прави, както ти е угодно и колкото можеш да си го позволиш :)! Весели празници!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Смятам, че празниците са време за равносметка. През станалото време сме твърде заети и не обръщаме внимание на някой неща...
    Колкото до храната, никога не съм спазвал традицията. Предпочитам да се направи едно-две неща, вместо да се изхвърлят развалени и непробвани храни.

    ОтговорИзтриване