събота, 4 февруари 2012 г.

За семейството, децата и други неща

Днес сутринта надникнах при Гло. Сигурно доста хора ще я прочетат. Ама вярва ли някой, че дори и на шега някоя българска жена ще вземе да плаши мъжа си с пушка.
То някои дума на напреки не казват, та.... Все още остава не изкоренен манталитета, че по главно от мъжа няма. И доста майки възпитават децата по странен начин.
Моята свекърва се опита да се наложи, но не стана. - Скочи, каза - мъжът ти се прибира от работа. А бе, аз да не съм гонила мухите.
Все още съществуват мъже, които се женят за телевизора с мача, туршията и канапето. Мислят си, че жената е дошла за слугиня, проститутка и майка на децата. А бе таран колу. тя да не си ги е довела зестра от вкъщи. И най- интересното е ,че като пораснат имат равни родителски права. Но като сгафи детето, майката била виновна. Не го е възпитала.
В последно време се забелязва и много крайна точка. Обратната на горната. Не знам дали може да се говори за точно семеен живот, като всички смятат брака за остаряло и ненужно. На децата в семейството е дадено пълна свобода на действие и всички техни действия се смятат за правилни от родителите, дори и малко незаконни. Може да се каже, все едно няма деца.
Никой не иска да живее като в " Снаха " и " Татул"- Георги Караславов .
От нас зависи. И не дали са момичета или момчета. Ами те са човеци и ще създават семейство и човеци

5 коментара:

  1. :D Откакто написах "Дррракон" поне един от тез камъци си отметнах от душата. Пък за пушките ..., добре е да ти се намирва за респееект. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Брех, че ме стресна отначало! "ш"-то ми се видя обратно (смях)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кръстю ти още не си ли гърмян или поне нахапан ( смях )

      Изтриване