петък, 2 март 2012 г.

Нещо вирусно - не за хора

Вчера се събудих най-нормално и не погледнах дали не се исухлих със задника нагоре. Всичко си тръгна малко чоглаво някак, ма тръгна. До осем без десет, когато влезнах някъде да чета нещо и долу на лентата се появи икона с чашка на жава за ъпдейт. Може на някои да е автоматично, не знам. Но аз съм правила такъв ъпдейт. Но простата ми кратуна не забеляза, че тази е бяла и няма прозорец на дектстопа за самия ъпдейт.
Аз просто цъкнах иконата и даже не отворих никакъв линк, Само да знаете к'во стана. Аз после разузнах хавата дееее.
Първо, компа ми замръзна като изтукан и блокира. До обяд рових в лаптопа да разбера, какво му е. Чак вдигнах под тревога доставчика си на нет( щото е Близу). Всякакъв достъп до нет беше прекъснат.Като се разрових разбрах, че трябва като начало да поразчистя терена от вируси и бацили. И тогава ми светна, че като се джасна жавта на лентата наскачаха тъкмо три вируса. Моята все пак не толкоз глупава кратуна копна няколкото изхващани вируси и потърси какви са.
Разбрах от чужди форуми, че са троянци-червеи от жава. А тука не открих писания за това. И явно антивирусната с бързината си за убиване или самите вируси са блокирали целия ми Уиндос. Нямам нищо загубено де.
Наложи се да викам малкия от квартирата на спявка. То па преинсталирал без да форматира. Ходи на работа,уморен е.
Та си смених антивирусната от Авира на Аваст. И вече втори път пускам нов скенер, Доктор Уеб(той намирга и стари болести). Нещо ми се изтегля на танганайски език, та повторението е майка на знанието за убиването на вируси.
Може да ви се струва идиотско, но пиша това да не се зазяпа някой като мен и да му скочи някоя жава на лентата за ъпдейт.
Луда работа ша знаете.

4 коментара:

  1. Смърт на Жавта, както и на Джабта :) Добре, че са се вдигнали на крак нещата и няма бели петна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А бе не може без джава бееееееееееее Как ще слушам Куин :) Няма бяло :)

      Изтриване
  2. С Аваст няма да имаш проблем. Аз от 18 месеца съм с безплатната версия и съм много доволен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко ме командори :) ама още първия ден показа добра работа.

      Изтриване