сряда, 13 юни 2012 г.

Ах тази фигура

Нормално е всеки като се загледа в огледалото и да си каже, бе това не съм аз. Какво от този момент нататък мога да направя, ако не е късно да вляза долу, горе в норма ( ако не ме домързи). До момента в който не му стане фикс идея, мания, добро утро и приятел.
Аз се помъкнах из нета да търся алтернатива някаква за моите си проблеми, и какво забелязвам.
Кой разбира не разбира и има сайт тупка примерно, десетте най-лоши храни , или най-добри. Разликата от един сайт до друг е, че или си приличат като сиамски близнаци  или коренно се различават. Като в последните си противоречат в списъците и ги слагат в противоречиви страни. Не знам на каква основа ги правят? Или е с цел да си вървят рекламите отстрани, но някои храни ме шашнаха. И не мисля, че всички имат достъп до научни лаборатории, де.
 След това идва надпреварата, как да се отслабне  най-бързо.
Тенденцията гимнастика и движение намалява след диетите. Те са толкова много, в зависимост кой, как и кого е хванал да рекламира. И сега няма да се избира най-безвредна, а най-евтина ( българина все на евтино и без криза). Никой не вярва, че диетите нямат последствия за организма, нали?! Личи си от разните фотоси на изпаднали вече хора.
След драстичното хулене на диетите, започнаха да излизат най-различни хапчета. Пиеш хапче и се тъпчеш като прасе. После фиданка-манекенка. Нещо като наркотици казвам аз. Независимо от убеждението за тяхната безвредност. А и цените са доста солени, което подсказва друго. Че някой се е загрижил да забогатява за сметка на хората.
Вярно е, че не се храним здравословно. И поради тази причина си наливаме килограмите, които в един момент се чудим къде да дяваме. Също така е вярно, че поради твърде ниски доходи хората се хранят с боклуци. Поради тази причина младите понякога вземат безвъзвратни мерки ( не че старите не сглупяват).
А трети използват за да продават. Я  безцелни съвети, я диети, я хапчета. Рядко някой ще каже:
- А ве, не видя ли оная ' свиня ' която ти се подиграва. Или, ей там е фитнес залата. Или, майната му, тръгни да вървиш повече по земята.
Или, колко му е да накара мама и тати да платят една пластична. Ами разума, кой ( на мама и тати).

-Докторе би ли ми одялкал гена.
- Колко даваш и от де да започна.

пп Между другото. Моята алтернатива ми струва доста. Не бих си позволила, ако всички не са на работа.

2 коментара:

  1. то си ми личи, че и аз имам проблем с фигурата, но отдавна съм спряла да се вайкам - това не означава, че не съзнавам, че трябва да се справя - но агаля, агаля - за мен истината е една - движение му е майката и позатваряне на устата, както се казва - разбира се от значение е и каква храна се консумира - и то лятото няма по-добър сезон, заради плодовете и зеленчуците ...гладуването е крайна мярка и наистина води до друг вид увреждане ...така че в никакъв случай не трябва да се стига до крайности - най-важното е човек да се чувства комфортно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тва комфортно е голяма дъвка да знаеш. За всеки. Ако не ми беше наложено по медицински причини, нямаше да се лиша от нищо. За мен винаги движението е било. ако не ме домързи и затова станах 60 кила и отгоре още преди последните нещица.

      Изтриване