четвъртък, 23 август 2012 г.

Пет кила акъл, пет кила пот и кила яд

Аз съм много шетлива да знайти. Затуй си дигам кюлототе и партушината от сатена и  ломбур,  томбур в кухнята. Оставям сачмите настрана ( то цели гюлета) и некои и други серсем организации дето има бера гайлето като спрат.
Пет тона акъл събирам ( прашинки, моката го изяде) и хуквам из къщята. Тва пръчки, парцали, веро и тва онова реват та се късат.
Те ония дето спят реват и ръмжат, ма тихо. Че като ги налазят мравките пак, въобще няма да взема и глухо отношение по въпроса с бедствието и авариите.
От сутринта се пеня  кат пор зарди синоптиците техния градус на ден. Тя  и котката се поти. Останаха и пет мустака поради тая цел. А я   имам вече пет кила пот. Моя го събирам за вода. И без това според водомера имам басейн. Ще си наема и спасител  като се цамбуркам та дано влезе в цената. 
А може и пода да измия, а?  Става бързо и експедитивно. Нямам джан, джун килим. Аз вече го свърших  с трите крака. Но виж ще застана до пералнята, че прането ще замяза на хармоника и после с котката ще играем " Сухото лебедово езеро" с тях. Тя лебеда, а аз пресъхнала кат  пералня на шейсет градуса, не сварила да спре. Ма водата спряла.
Другия път още като си дигна таласъма в четри и мятам деветстотинте оборота  на " Пена - пералнята". Не ми дреме за закона ( май предложиха преди 6 да  не се пуска), комшиите, тия по стаиите и тем подобни дреболии.
Сега пет кила яд де да ги дяна, ама ха.
Котката се изми с език. Туй кво значи?  За кухнята,  нужника ( прясно варосан с веро) и пране по средата. Имам запас осемдесет  кила вода. не са за басейна, казаха петте грама.

Няма коментари:

Публикуване на коментар