неделя, 9 септември 2012 г.

Ятак

Янко се събуди от леко побутване и скочи. 
От как избяга  на чист въздух в село " Забита чука", никой не го търсеше. Не  гълташе в белите си дробове смоци. Не му искаха пари на заем за спонсорство. Не му чукаха на врата за всякакви милостини, тигани и парфюми. Нямаше хлебарки и мравките си седяха навън, където им е мястото.И най- вече имаше си еко- храна. Сега да се покаже в столицата ( което няма да стане), няма да го познаят. Не прилича на пожълтял плужек,  а на здрав човек.
Телефона одааавна не зареждаше и вече го мислеха за умрял. А телевизора  само да разцепи тишината.
Кой беше влязъл, кака беше влязъл...
- Янко. Ти си избран да служиш тука, като ятак на другаря Б. Ще наблюдаваш как се садят картофите. От кои сортове са. Дали са в зададения от другаря Б ред. И дали се окопават по неговите правила.
Картофа трябва да бъде  цъфнал с цвят номер ( f1c232 ). А листата с цвят номер ( 228822 ).
Ако накрая не се родят картофи с форма  25, 30 см,  ти ще си отговорен.
Също тъка утре ще ви бъдат докарани дългорунести, плевенски овце с печат и ценз  на другаря Б. Там му е второто родно място. Трябва да запазите цвета на овцете чист и неопетнен, точно ( ff0000 ).
А а а, и искаме доклади на три дена.
Между другото. Ей сега идват багерите и започват магистралата. Тука е удобно за голф игрище и няма да се излагаме с  тая партизанска пътека. А твоята къща е точно на пъпа на плана. Така, че се вдигай и иди в София  да ти дадат ключовете за новия апартамент. И трябва да почерпиш за хубавата работа. Не за двете хубави работи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар