неделя, 9 септември 2012 г.

Сладък качамак по Румянски

По Румянски, щото тва са малка част от моите продукти, които си връткам. Днес имаше поредното такова и се получи доста вкусно набъркано. Та може и някой друг да си забърка де.
Тъкмо се вайках, как аджаба ще го ям тоя малай без сирене. То се изпари от менюто ми барабар с хляба и остана сал един гол качамак.
Та днес го пооблякох.
Ето и моето нещо де.
Обелих си поредната доза витамини, Две средни круши, тип зимни. И две нектарини. Натрясках ги на кубчета и ги оставих  да почакат.
Сложих в една дърта тенджера да се карамелизира солидно количество захар. Като стана ( на око) на кафява и ухаеща смес, джаснах плодовете и сипнах малко олио. След това ливнах две чаши гореща вода( с моята голямата за кафе) и изчаках да се стопи токмака от захар.
Взех си  надрънкания качамак от едно бурканче ( там седи, имаме любимци) и сипах на око до сгъстяване. А ааа, и си сложих ръкавица, че започна да пльоска и щях да стана на болинки. Взех чинията ( както виждате на снимката) на компа и реших да ви споделя рецептата.


1 коментар:

  1. Евалла!Е те такова не съм правила, ама ще си направя някой път!:))И на ум не им е идвало за такъв вариант на качамак.Да ти е сладко,Руми!Хубав и усмихнат ден!:)

    ОтговорИзтриване