понеделник, 11 февруари 2013 г.

Е гати мръсотията

Хора със слаби нерви и характер навътре, да не навлизат надолу в съдържанието!

Рядко излизам, но като изляза всеки път интерфейса или казано изгледа е изменен.
Глас в пустиня. Ма бах мама му, не мога да се примиря докато мърдам.
Стерилизирани идиоти. Дето всеки ден им виждам я стария балатум, я старите плочки или старото гърне. Само дето лайна няма. Има бе, дамски превръзки.
Що не си белнат заднците та да го вършат навън, аа. Направо да се изакват. Ма първо трябва да се наядат и напият. То може и на моравата. Може и да си накладат огън, да си напълнят търбусите и направо да се тръшкат, като сритат остатъците настрани.
Направо в пещера. Без части от техника по тревата.
Така поне ще има само кокали. 
Децата ще си  стоят голи-голенички и няма да има нужда от памперси, които се срещат на камарки от разкъсани торби.
Остава завистта, кой ще има по-голяма пещера.
С всяка година става все по-мръсно ( не знам защо), въпреки някои апели " да изчистим България".
Някой ден( дано не  съм жива) няма да ги хвърлят нощем. Както казах  по горе, преди да се приберат в стерилизираната си кутийка, без срам ще клекнат  да си свършат нуждата. Отпадъците ще станат дневен дъжд  без торби. А децата, ще им правят слънчеви бани зад блока. Или зимно каляване.
Ремонта. Да не дава господ, пет собственика да започнат изведнъж да се правят на болница.
Първия етаж, ще стане мазе.

Както върви, с това съзнание  не ни трябва потоп. На никой няма да му пука. какво, къде и кога се замърсява. Щото си е свикнал в мръсотия. А през нея ич няма да види, по голямата. Но това е друга тема.

8 коментара:

  1. Аз, щото съм виждал снимки от около твоя блок и знам, че е както около моя, мога спокойно да ти вляза в положението и да те разбера.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Около всички наоколо е . Днес си одим за хляб, зад трафпоста дето имаше боклуци един голям балатум. Пред него са казаните за боклук

      Изтриване
  2. Аз пък като те слушам, Руми, все едно си в гето - този пейзаж, който описваш край моя блок не съм го виждала поне от 15 години (то аз съм и от толкова тук де, ама още като дойдох и дадох да се разбере как точно ще стоят нещата за в бъдеще - май съм ги уплашила, ама сега вече нито ключовете за осветление се крадат, нито дръжките на стълбищните прозорци (щото им давам от моите, които махнах при смяна на дограмата), а тарелките и празните опаковки под терасите им се почистват край който са (ама на бъзиците ми не могат да устоят и сами си вземат мерки, с тия езици-секири има повече дивиденти отколкото негативи в този мръсен свят). Принципа е следния - имената на глупците висят по стените. Право куме в очи се казва на всеслушание, на домсъвета, пък оня ако ще да умира (то ако не от срам, от бактерии ще умре, ама и ние край него). Да не ти казвам пък как ги превъзпитах в отглеждане на цветя в тревните площи (че поне там да не хвърлят, а за целта напрвихме всички тревни площи край блока с цветя ;) ). И всички (е, почти) вече участват в тая игра на естети, иначе пред строя се порицават дистанциралите се. Да не говорим, че кмета си купи жилище в нашия блок, точно заради строгите и справедливи правила на съжителство (пък и да не се хваля, ама стана най-хубавото местенце в града, но с нашите общи усилия).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гетатата от роми с колибки са по чисти от наще блокове с 90 процента българи . На стария блок 100 българи нема да ти кажа. зад блока почнахме да си садим домати вместо гюрлюци . Падаше кокали косми и запалени фасове. Има тук и там като твоя блок ма единично и я не съм късметлия. Пък и не мога да обикалям само блок ако хубав и красив нали.

      Изтриване
    2. Не си попаднала в някой от нашите блокове. Може и бой да ядеш за бъзик. Аз тука не ги знам даже. Стария по така

      Изтриване
    3. Знам само, че всичко зависи от НАС (скърцай със зъби и се бори с нокти за красивото, което искаш да виждаш - рано или късно ще го видиш, макар с изпадали пломби)

      Изтриване
    4. Те са мнозинство и разума им не знам колко тежи. А моите пломби са ми доста скъпи за да се боря със стадо маймуни или мамути от друга ера. Плюс това не е само моя блок. Тука наоколо са няколко. Така, че самарянина все едно да го обявят за луд а те нормални

      Изтриване
    5. Това не е оправдание - знаеш ли, че като дойдох в този блок, край него имаше само бодили, плевели и разпилени боклуци. Заявих им, че не съм инвестирала парите си, за да живея в гето. От двата входа (20 семейства) привлякох на своя страна още една съседка и двете първи влязохме в треволяка с правите лопати. Другите от срам ли, от що ли, дойдоха след това. Примерът винаги действа заразително (както хубавия, така и лошия). Много нерви ми костваше това превъзпитание на "потомствените селяци", но за 2 години нещата започнаха да работят в положителна посока. Просто създадохме навици, които отстоявахме. А мръсния (и в двата смисъла) начин на живот, порицавахме (публично, разбира се, иначе не се стряскат). Но трябва да имаш подкрепа от още един силен човек поне.
      Вече за кой ли път постваш тая безобразна мръсотия - всичките ми коментари тук не са от любов към тракането на клавиатура (знаеш, че вече рядко пиша някъде коментар), а за да видя следващия ти репортаж от "край блока" с промени, каквито сте длъжни да направите вие (не някой друг). Хората си приличат във всеки блок, но е важно кой застава да ги води.

      Изтриване