събота, 24 октомври 2009 г.

Аз не съм....

От три дена ме болееше глава. Бях се свила в стаята на свекървата, защото е по-топла.Термометъра неотклонно си седеше на трийсет и девет градуса.
Дум, дум, дум-издрънча металната врата. / нямаме звънец/Леко отворих око. В стаята се намъкна комшийката, водеше и кучето си.И като започна една тирада......!
Изчистих си целия апартамент. Изтупах килимите и праха избърсах. Сготвих хубаво ядене, любимото на моите. Аз не съм от тях писюрки! Като оная отгоре, дебелана с дебелана! Изгони мъжа си и задника и стана пет декара!
Главата ми почна да пулсира, ама можеш ли я изгони!
Не съм пипнала нищо чуждо да знаеш! Пък ония от първия, мале е е! Той работи шофьор-доставчик. Измъкнаха половината и виж как са се угоили като за Коледа! Четиримата едвам влизат в колата! Много лошо семейство! Оня ден моя син се би с тях защото са прости!
Мозъкът ми взе да се свива още повече, ама нямах сили.....!
А оная на седмия има любовник.Тя има три деца, ама едното не е от мъжа и! Аз не съм такава! Цял живот съм била честна и почтена!
Я гледай, отсреща в къщата. Синът дойде, пак носи пълни торби да храни майка си! Дъщерята не я гледа, знам аз!
Зави ми се свят! Кучето и излая. А тъка, моята котка му одраскала носа и сега муцуната му е в кръв! Комшийката скочи, грабна кучето и си тръгна! Отпуснах се и заспах

.....

5 коментара:

  1. За съжаление, не винаги имаме котка под ръка да ни спасява от такива досадници.

    ОтговорИзтриване
  2. Мдаа, кучето е най-вероятно мърляв несресан хибрид, наричан гордо от стопанката си "болонка", дали "френска" или "плачеща" - не мога да позная. Подобен вид навярно има и самата комшийка. Допускам, че от кучето я отличават само ролките...

    ОтговорИзтриване
  3. Тя хубаво че вече се отказа да идва у нас .

    ОтговорИзтриване
  4. Пази, Боже, от досадни съседи...

    ОтговорИзтриване
  5. Много са гадни и не възприемат. И ако не ги гониш да ти са яки нервите. Както казах вече не идва.Обаче 5 години.....

    ОтговорИзтриване