събота, 15 май 2010 г.

Поръчката


Все още мърдаше. Трябваше да я цапардосам със нещо, иначе огазвам просото. Бе и аз как можах да я домъкна жива в къщи. Ама така ми наредиха, щяло да мирише. То аз един път да слушам и пишман станах.
Сложих я във двойна торба, ей толкова голяма като чувалче. През целия път до вкъщи шаваше като мъж при чужда булка, обаче няма изпускане. По-едно време аха да скочи като самоубиец през моста по който вървях. Да бе ако свари да е жива още, ония уличните ще я ръфнат за секунди. Ц ц ц, моя жертва си е.
Изтипосах я и тя като ме погледна със ония ми ти тъжни очички... Няма такова нещо, огледах се за дъската за хляб. Бам по- кратуната и на място. Хванах я за единия край а тя се хързулна като сопол посред зима. Лепкава работа, сега как да я докарам до голо? Брей, времето си тече.
Вземам един нож, а той назъбен сякаш минал през планинска нива. Бъркам за точилото което е от мойто кръщене и чагъ ъ ъ р р, храс с с успях да я разголя една трета.
Пребарвам вторият нож. Той вече натокан сякаш идват една сюрия душмани.Натискам, хайде е е отиде до гръбнака. На пръста ми де и като рукна една кръв на фонтан, ум да ти зайде. Сега трябва някой чужд да го препикае и ха дано спре че няма време. Ма кой, тука само една муха котката и аз.Или тютюн, деги те пушачи в тая криза. Аха, там зад саксията големият е скатал една цигара за черни дни/ единствения пушач :)/. Веднага я гепих, скъсах един парцал и намотавам че времето ме притиска. Грабвам третия нож и със последни усилия махам тия проклети неща по тялото и.
И най- сетне тая прословута риба толостолоб влезе в тигана.
Какво гледате изумено бе хора. Няма страшно изпълнявам поръчка от свекървата.
Свекърва е, да не е лукова глава. То със печката не се спогаждаме, със рибата хич.
Ама глад. А за него предпочитам свинска пържолка. Ама моите желания отподире.
Не съм утрепала никого да знаете, само рибата. Няма да я пържа жива я. :))

*Изображението е с лиценз Public Domain

13 коментара:

  1. :ц Много сполучливи сравнения... :ш

    ОтговорИзтриване
  2. :б Съболезнования...Тук има разминаване.Готвенето ми е следващата краста след Фотошопа :5а

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Кети :а
    Кръстю ти как пържиш риба жива или умряла :д

    ОтговорИзтриване
  4. Упоена! Аз докато пържа пия и давам първо на нея :))
    Не може жива,бе Руми, нали ще разплиска олиото?!:ц

    ОтговорИзтриване
  5. :))))Една моя позната чакаше една риба 2 дни да умре преди да я сготви/понеже я било жал!/

    ОтговорИзтриване
  6. Майтапя се бе. Свекървата мрънка за толостолоб ама той се продава само есента. Не съм убивала животно през живота си. :)
    Аз си я копувам замразена или както викаше една уморена.

    ОтговорИзтриване
  7. Познат сценарий, да се смееш ли, да плачеш ли :ц . Подсети ме за моя подобна неволя, когато моичкия беше мой, само по паспорт (странстваше в чужбина), та аз трябваше да го играя и тати, и мама. Банята беше цялата в кръв, сякаш съм убила човек, а беше просто един огромен, дърт шаран (почти на мойте килограми), ама нали трябва да му храня детето, че и фосфор да приема няколко пъти в месеца (да не спира да свети :в ). Обещах си, че това ще е за пръв и за последен път. Затова си държа мъжа в къщи, за да ми приготвя рибата :ф .

    ОтговорИзтриване
  8. Добър съвет Лана ама сякаш тая кухня ми е зестра от баба никой не я ще и туй то :а

    ОтговорИзтриване
  9. А Кръстю замразена не хаби питието за рибата а за някоя дама :а

    ОтговорИзтриване
  10. Е тук не мога да помогна дори със съвет. Не харесвам рибата нито жива, нито сготвена :ф

    ОтговорИзтриване
  11. А така хубаво е че няма на кого да угаждаш по рибешки :в

    ОтговорИзтриване
  12. А как да я изчистя и да остане жива? ....:в

    ОтговорИзтриване
  13. Не става жива ще като домашен любимец като свекървата:в

    ОтговорИзтриване