сряда, 28 юли 2010 г.

Объркани филмови мисли

Дали има нещо объркано не знам. Но още като малка си падах по приключенията, екшъните и фантастиката.
Първият филм който видях в киното и то лятно, беше Златото на Макена . Вторият който намери трайно място е Индиана Джоунс и храмът на обречените. Щях да забравя и старата версия на Междузвездни войни. После се излюпиха кабеларките а филмите от киното започнаха да излизат по-тях. Вдигнаха и цените и за мое неудоволствие си гледах в къщи.
Тъй като не съм по-запомнянето ще се опитам да си спомня тези които все пак съм гледала с удоволствие. Терминатор-без последната част, стана ми банален. Танго и Кеш, Ченгето от Бевърли Хилс, Внимавай че мама ще стреля. В тези филми както и много други има няколко мои любимци Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Кърт Ръсел и Еди Мърфи. Въпроса е че имам още, но не помня имена и заглавия.
А миналата година като влзох в света на нета и научих за Замунда изгледах всички части на Хари Потър и Властелинът на пръстените. Вдетенявам се вече.
Да си призная, за толкова години изгледах два сериала. От коя държава все тая, но бяха доста дългички. Сега ако седна пред телевизора се спирам пред някой криминален. Работата е там че така взеха да се повтарят че като чуя месторестъплението са зачудвам само в кой град ще бъде.
И Замуда не поглеждам в последно време. Или аз се променям или всичко стана еднообразно. Обаче гледам сина се зазяпал в някакъв приключенско фантастичен сериал, може и да опитам. Нищо че харесвам да видя начало, действие и край без никакво протакване.
Объркано или не сякаш няма да се унасям по-телевизора да се оправям с филмите си. А и не вярвам да намеря кой знай какво там.
Преди време харесвах да стрелям с пушка по-мишена, но това е друга тема.

10 коментара:

  1. За филмите има нещо такова Загубих интерес И телевизия не гледам, само отвремена време новините,колкото да имам материал за псуване:))
    Правенето на картинките и четененето, което никога не ми е омръзвало -това е :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз така за новините.:) Сега се помайвам с блоговете тука засега не ми омръзва :)

    ОтговорИзтриване
  3. Руми, ако не намеря нещо ново, интересно и стойностно, имам свалени на дискове достатъчно любими филми и се връщам към тях. Или си дочитам книгата, обикновено имам няколко започнати. Пред ТВ-то трудно залепвам, рядко ме изкушава филм там, сериал (какъвто и да е) - абсурд.

    ОтговорИзтриване
  4. В Замунда има всичко, дори филми които не съм успявала да гледам.Само да реша. Книги по-рядко защото четях едно време до сутринта и сега позагубих интерес. А теливизора е почти отписан че като стигна до реклама....

    ОтговорИзтриване
  5. Пропуснала си анимационните филмчета. Спомням си, че след 90 година имаше един период, когато възрастните ги гледаха повече от децата, за да наваксат.

    ОтговорИзтриване
  6. Да пропуснах и най вече като започна Том и Джери.

    ОтговорИзтриване
  7. "Том и Джери" било противопоказно всъщност, проповядвало насилие. :)

    ОтговорИзтриване
  8. А не знаех, а и не съм забелязала и не възпремам от проповеди :)

    ОтговорИзтриване
  9. Хари Потър като филм става - със сигурност трябва да се радваш, че си го гледала, а не чела... А The Lord of the Rings си е страхотно нещо - и като книга, и като филм, надявам се не съжаляваш, че си го гледала :Р

    ОтговорИзтриване