вторник, 24 август 2010 г.

Предмети

- Днес не светиш. Завърти се в анфас. Сега малко наляво. Много място заемаш, стегни се. Какво, и претенции ли имаш? Ще дишаш скрито, не че те виждам като не ти стига. И няма да кихаш, преди праха да излезе. Стъпвай по-тихо. Не си в джунгла. Смущаваш човеци. Еднакви сте всички предмети, искате чувства. Да не се продават в магазина. Ще ти взема под наем, защото не притежавам. Не ми се харчи за нещо постоянно. Не ги искам дори като подарък. Ще хукне после всеки предмет да ми виси на врата.
Аз като вляза, нека се свива. Ще го размествам накъдето си искам, от тъмно до светло иска не иска. Нали е предмет, ще го използвам подред.
А той къде ще отива. Леко протрит, разсъхнал и не толкова лъскав. Кой ще е този човек, който ще пръска за някакви си антики. Те все за чувства ровят и забравят накъде светлината си да пръскат.
Хайде, нагледах се. Поизполвах те и днес си послушен предмет. Марш сега, че човешкото иска да си почива. До другия път. И се лъсни, каква е тази грива? Този парцал за какво е? Искам те гол. После ще се покриваш. И внимавай като се изтриваш. Когато взема да те пипам, не желая пръстите си да изривам.
Наистина се мръдни. От твоята сянка, не мога да вляза в моята дрямка....

2 коментара: