петък, 1 октомври 2010 г.

Витамини за отличници

Беше ми поднесена статия от някакво списанйце, на което не запомних името.
" Витамини за отличници " - това ми направи впечатление.
Веднага запалих естествено. Викам си, сега ще снимам. Да видят тука, как едни витамини имат честа да направят едно дете вундеркинд. По точно, хранителна добавка е това нещо. Но се по научих, че и лошата реклама е такава.
Затова само ще кажа какво точно предлагат за двадесет и два лева.
Тази сума я няма нито в този боклук наречен списание, нито в сайта на тези звездо витамини. Намери ми я Google.

1.Подпомагат умственото развитие на децата
2.Подобряват концентрацията, паметта и учебната дейност
3.Намаляват симптомите на хиперактивност при децата, която е честа причина за нарушеното внимание и съответно незадоволителен успех в училище
4.Намаляват резките промени в настроението
5.Допринасят за поддържане на добро физическо състояние – с положителен ефект върху сърдечносъдовата система и зрението

Дословно си позволих да копирам. Не копирах излиянието че това чудо съдържа някакво вещество, без което някой се е родил. Доставяло се с кърмата а после с рибата по малко. Ама видите ли ако детето не близва риба тези дъхат на портокал.
Едно е да си лекуваме децата ако са болни и наистина помага. Друго е да фърка реклама, че като ги лапнат просто ще станат по умни. Ще им помагат да си напишат домашните. Ще станат звезда в училище и ще им остава време за игри. Ама как, нали вече няма да са хипер активни.
И накрая е написано, че има положителен ефект за сърцето и зрението. Явно са на последно място. Ама наистина ако един хранителна добавка има такава сила, защо да не направят децата професори още в утробата на майката. Няма да е естествено, все бързат да изпреварят времето. Родителите де. А фармацевтичните компании за пари, какво ли не са готови да направят. Само не знам какъв ще ефекта като се спрат тези нещица. Дали децата ще изпростеят наново. Дали ще се върне детството си за да играят. И дали болните амбициите на родителите няма да свършат най-накрая.Така няма да се получават такива продукти за "отличници". Все пак фармацевтиката е здраве за болни, нали!

3 коментара:

  1. По-скоро е много, много, много пари. Всъщност повечето неща са безвредни, но и безполезни и се съдържат в другите храни, но пък друго си е да ги купиш за като лекарство:(

    ОтговорИзтриване
  2. Маркетингът им е безпогрешен. Разчитат на бързата панацея, която всеки търси (но извън себе си). И предлагат, рекламират с широк замах, дори нетествани продукти. А когато веднъж вкарат продукта в мода, целта е постигната. Човешката слабост не са заболяванията, а възможността да бъдат сугестиранни. Самовнушението е огромна сила, особено ако е придружено с безсмислен продукт.
    Хубава тема, Руми. (искам да я споделя)

    ОтговорИзтриване
  3. Да Влади, както съм написала е пари но и слабоста на някои детето му да е най а него никой да него пита.
    Много безпогрешен Светла, сякаш като не сме давали такива на нашите деца не са били умни и на са учили ако им идва от вътре.
    Ами споделяй каквото искаш, ти знаеш как нали.

    ОтговорИзтриване