петък, 21 януари 2011 г.

Googleнски шетни

Снощи по никое време забелязах, че в блога Врачката има ранг 3. Помислих си, че е шега и ще оставя за в неделя да сложа банер. Този блог не е имал претенции за нищо друго, освен за забавление. Там се пише на жаргон с чуждици и грешки. Ами през пръсти.
Обаче тази сутрин видях, че Объркваща работа работа е също с ранг 3. Значи да речеш нещо е сгафил та са го наказали. Като се позавърна и се сетя как и кога му дадоха 4, да се позачудиш.
Сега той е опасен блог. Нищо, че цялостно е авторски и под всяка картинка слага еди какво си.
А може сега това да е опасно. А и вече няма значение какво и как се пише май, трите блога са едно.

Има и други ударени, и за тях да се чудиш защо?

Дрънкам си, няма да спра да пиша заради един ранг. Яд ме е, че и Google харесва крадено и чуждо.

16 коментара:

  1. Какъв ранг бе? Къде го това нещо, че май пропускам?

    ОтговорИзтриване
  2. "Пей си Пенке, ле..."

    ОтговорИзтриване
  3. Ами иди в Другият в блога на Владо де пише PR в етикети . Има пост с два инструмента дават и банерче ако искаш. Ами изучиха ме:)

    ОтговорИзтриване
  4. На мене ми е чудно как се стига до 10:)))

    ОтговорИзтриване
  5. Ами да чудно е. Ама за нас малките блогчета тва въобще ехе. Мисля туитър и фейс имат по 9 ама не ме засяга.

    ОтговорИзтриване
  6. Сега си поиграх малко, като тествах поне 15 блога от блогрола си в два сайта за ранг. Установих, че тия блогове, които са на по-малко от 10 месеца, имат пейджранг 0 (може би отчитането започва след това). Почти всички са с 3, кръстю с 4, слаби но дългогодишни блогчета с 2 и т.н. Аз съм с 0, нали нямам 10 месеца (ха ха, голямото триене си остана за моя сметка разбира се).
    Ето два сайта, където може да си проверите ранга (то голям праз, ама все пак):

    http://www.prchecker.info/

    http://www.getrank.org/

    ОтговорИзтриване
  7. Аз след мен тествах, не казвам кои. Но са добри, силни и авторски. Ударени са. Направих да видя дали е масово или единчно, знам ли какво е. Абе Гугле си знае, шашнало се е.

    ОтговорИзтриване
  8. А Свтле и в месеците няма логика Врчката гледах току що на 7 януари е навършил 7 месеца, така че...

    ОтговорИзтриване
  9. Руми, да не би да е профила в Гугъл да е на поне 10 месеца(аз това сверявах, като тествах, за блога предполагах, че е веднага направен)- като си трия блоговете, трия и профила, та... има някаква логика.

    ОтговорИзтриване
  10. Виж сега, в едно съм убедена (от краткия сърфинг по рангове на няколкото блога, но достатъчни, защото умишлено избрах разнородни и по съдържание и по давност във времето)- Гугъл определя ранга не по качествена стойност (защото това може да го направи човек, но машините работят с числови единици). Това, какво пишеш или дали слагаш свободни изображения (или несвободни с надпис "някъде в интернет"), няма НИКАКВО значение за Гугъл при ранга. Има значение от кога си регистриран като потребител на услугата му и може би броя на уникални посещения за ден също да влияе в определянето на ранга. Та до 10 ранг, хич не се и надявайте да хване обикновен персонален блог (кой може да се сравни с туитър или фейсбук по брой посещения?!).

    ОтговорИзтриване
  11. Стига гада че има и по стари ударени и не се знае защо. Трафика ми съсем не е лош аи съм в тая услуга от 2009 всеки от 3 блога е ставал с ранг различно. Даже за Объркваща работа не знаех че има ранг и како е. Беше на 4 или 5 месеца блог и ме хвърлиха в туш с тва 4. А аз бях на 7 месеца в профил или услуга. Ама не рови че няма да го улучиш. А и кой ли ще се цели в 10. Въпроса е че се приравняват блоговете, ама свърши. И без това е пишем за ранг.

    ОтговорИзтриване
  12. Май трябва отново да пиша в Другия. От година две вече ранга, май няма никаква стойност, поне видима.Все пък резултатите от последните ъпдейти наистина са смешни и против правилата на самия Гугъл, но с него не се спори:)

    ОтговорИзтриване
  13. За пейджранга най-важен е броят на входящите връзки и тяхната "тежест", ако правилно си спомням. Уникалните не са от особена важност, ако въобще.

    ОтговорИзтриване
  14. Айде стига объркваща с 88 врачката с30 да спрем дотук няма смисъл

    ОтговорИзтриване