четвъртък, 1 март 2012 г.

Не толкова мартенско

Няма да ви пускам мартеници защото вече го направих. Нито ще намислям нещо цветисто или шаренко, нета ще е достатъчен.
Днес мисля да ви по разкажа няколко неща, не толкова прекрасни. Но все пак в тях има нещо, което е хубаво даже и повече. Някои от тези нещица щях да надраскам след осемнайсетина дена, но реших да си заминат сега. Няма да им е ден тогава дееее.
Аз може да се дуя тука, че мога т'ва или онова, но съм го постигнала с търпение, желание и труд. Знаете ли що? Щото съм от село, ама наистина.
Майка ми беше от село и е учила до седми клас. Баща ми е от село и не знае да чете и пише. Той беше един " прост чобанин" или овчар по съвременно.
Аз от малка съм работила при него. Впрягах коня му. Пасах овцете му. И като ги пасах прочетох многоооо книги. Щото на село има и читалище все пак.
Зимно време като се агнеха( раждаха) овцете също съм ходила. Няма да знаете на колко агнета съм дала живот! Това му беше хубавото. Може би на стотици.
И точно тази овчарка се справя доста добре из нета. И точно затова си дрънка каквото си иска, но без да е използвала и един епитет за обидна дума.
А честита ви Баба Марта сега!

11 коментара:

  1. Честита да е, Руми! То и за това постенето е полезно и за тях, нали? Млякото сега трябва за агнетата, да растат! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да се разберем Кръстю, че постенето не е за талия нали :) А за духа. Ако си правил лошо, що се каниш да постиш или въобще да говориш за пост!
      Може заля живот да не постиш а да правиш добри неща!

      Изтриване
  2. Честита Баба Марта, Руми!
    Аз агънца не съм израждала, но през зимната ваканция, когато бях на село и нощем се родеше ново агънце, сутрин ходех да го погушкам. Сега като те четох, си спомних как миришат - на влажна вълна и мляко ... :)

    ОтговорИзтриване
  3. Тъй, тъй, Руми, другият пост е по-важен...И делата са важни,има много само от уста я докарват, пък други нито лошо правят, нито хубаво - и такива не ги хвали :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Баба Марта, Руми!Аз съм фен на яретата :)

    ОтговорИзтриване